Луценко дав Саакашвілі добу

Луценко дав Саакашвілі добу

Фото: УНІАН

Протягом 24 годин на політика чекають органи слідства.

Генпрокурор Юрій Луценко закликав екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі самостійно прийти до слідчих протягом 24 годин. Про це очільник ГПУ заявив, виступаючи у парламенті.

Після цього терміну за політиком знову прийдуть силовики, запевняє генпрокурор.

"Через 24 години вся правоохоронна система України зробить все необхідне, щоб апатрид Міхеіл Саакашвілі, який, очевидно, пов'язаний із фінансовими оборудками з олігархами, в тому числі, з Москви постав перед слідчим для пред’явлення підозри, а потім перед судом, де прокуратура буде клопотати йому домашній арешт. Після сьогоднішньої втечі – такий запобіжний захід стає під сумнів", - заявив Луценко.

"Закликаю Саакашвілі проявити хоча би раз чоловічу мужність і відповідальність за свої слова, припинити брехню, поливання брудом і прийти до слідчого України для отримання в законний спосіб процесуальних документів", - додав очільник Генпрокуратури.

Зазначимо, що з трибуни Ради Луценко також заявив, що за допомогу Саакашвілі на деяких нардепів чекає відповідальність. У озвученому переліку вісім прізвищ депутатів.

5 грудня зранку соратники Саакашвілі заявили, що у політика в квартирі невідомі вибивали двері. Згодом стало відомо, що екс-очільник Одещини видерся на дах будинку, де проживає. Там він переховувався від силовиків. 

Після цього політика вивели з будинку і посадили його до синього мікроавтобуса Volkswagen, проте його прихильники заблокували авто і не дали вивезти Саакашвілі. Згодом вони виламали двері - і він вийшов з машини. З колоною прихильників він підійшов до Ради

Подробиці спроби скандального затримання Саакашвілі

Подробиці спроби скандального затримання Саакашвілі

В СБУ заявили, що здійснили затримання  у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 256 Кримінального кодексу України (сприяння учасникам злочинних організацій). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років.

Генпрокурор Юрій Луценко оприлюднив запис розмови Саакашвілі та олігарха із "сім'ї Януковича" Сергія Курченка. Вони домовлялися про співпрацю.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Призначення Саакашвілі
Наступна публікація