Луценко про роботу в ГПУ: Ще півроку, більше не витримаю

Луценко про роботу в ГПУ: Ще півроку, більше не витримаю

Фото: Кадр із "Право на владу"

Генпрокурор заявив, що лишатиметься на посаді максимум до квітня наступного року.

Півроку часу залишив собі на посаді генеральний прокурор Юрій Луценко. Таку заяву він зробив в ефірі програми "Право на владу" на каналі "1+1".

У відповідь на запитання, чи бачить він себе наступним президентом або прем'єр-міністром України, Луценко відповів: "Я бачу себе генеральним прокурором України". Але при цьому посадовець зазначив, що хоче "бути ефективним і результативним генеральним прокурором".

Більше не витримаю. Луценко розповів, коли піде з посади генпрокурора

Більше не витримаю. Луценко розповів, коли піде з посади генпрокурора

Глава ГПУ пояснив, що відчуває величезну відповідальність від першого дня роботи на цій посаді, адже "все життя боровся за справедливість". "Кожен день відчуваю цю вагу. Все в моїх руках, дуже багато в моїх руках", - заявив він. І пообіцяв відійти вбік і відкрити шлях молодим фахівцям, коли відчує свою місію виконаною. "Я не збираюся тут затримуватися. Але я ще не все зробив", - пояснив генпрокурор.

Луценко сказав, що планує піти з посади через півроку, а максимум, на який може затриматися – це до квітня наступного року. "Я більше не витримаю", - зізнався він. Водночас керівник прокуратури не пояснив, яким бачить своє подальше майбутнє. "Ким я буду потім, я навіть не думаю. Мені нема коли думати про дурниці", - наголосив він.

Разом із тим генпрокурор перелічив свої здобутки на посаді: повернуті 52 млрд гривень у бюджет країни, по три хабарника вдень відправляються до суду, доведено до суду справу Януковича. "Вибачте за нескромність, я вважаю, це – успіх моєї команди", - заявив Луценко. Але при цьому визнав і невдачі, наприклад, провал справи Іванющенко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація