Волзі дали 5 років тюрми

Волзі дали 5 років тюрми

Волгу таки засудили до тюремного ув'язнення / Фото: УНІАН

Екс-голову Держкомісії з регулювання фінансових послуг визнали винним у замаху на отримання хабара і службовому недбальстві.

У Шевченківському суді Києва оголосили вирок екс-голові Держкомісії з регулювання фінансових послуг Василю Волзі, повідомляє кореспондент ТСН.

Волгу визнали винним у замаху на отримання хабара і засудили до 5 років позбавлення волі. Ще 3,5 роки йому дали за службове недбальство, коли він працевлаштував свого водія.

Більший термін поглинув менший, тож екс-чиновник має відсидіти 5 років. А з урахуванням того, що перебування в СІЗО зараховується до відбування терміну, Волга проведе в тюрмі не 5 років, а на 14 місяців менше.

Нагадаємо, чиновника затримали 19 липня минулого року і обвинуватили у спробі отримання хабара у півмільйона доларів від керівника однієї з кредитних спілок, а також у розтраті майже п'ятдесяти тисяч бюджетних гривень - екс-чиновник незаконно оформив на роботу в Держфінпослуг свого водія Віталія Присяжнюка.

Минулого вівторка Волга виступив у суді з останнім словом. Він доводив, що вказівок про хабар нікому не давав. Однак прокурори вимагали для Волги 6 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Повʼязані теми:

Наступна публікація