Встановлено дату початку передвиборчих перегонів у Раду

Встановлено дату початку передвиборчих перегонів у Раду

Передвиборча гонка розпочнеться 30 липня / Фото: УНІАН

Висування кандидатів за партійними списками і в одномандатних округах на виборах у Раду почнеться з 30 липня і завершиться 9 серпня.

Виборча кампанія з виборів депутатів до Верховної Ради України розпочнеться 30 липня, повідомили в прес-службі ЦВК.

Вибори відбудуться 28 жовтня 2012 року і будуть проводитися за змішаною пропорційно-мажоритарною системою. Висування кандидатів за партійними списками і в одномандатних округах почнеться з 30 липня і завершиться 9 серпня. Кандидати в мажоритарних округах можуть висуватися партіями або шляхом самовисування.

На відміну від попередніх парламентських виборів, реєструвати кандидатів, які балотуються по мажоритарці, буде ЦВК, а не окружні виборчі комісії.

Документи для реєстрації партійних списків та кандидатів у мажоритарних округах, повинні бути подані до ЦВК не пізніше 13 серпня, після чого ЦВК не пізніше, ніж на п'ятий день повина ухвалити рішення про реєстрацію або відмову в реєстрації.

ЦВК повинна встановити офіційні результати виборів до 12 листопада і оприлюднити їх у газетах "Голос Україні" і "Урядовий кур'єр" не пізніше, ніж через п'ять днів після прийняття рішення про результати голосування, тобто не пізніше 17 листопада. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація