Зеленський офіційно став президентом України

Зеленський офіційно став президентом України

Фото: ТСН.ua

Він - шостий глава держави.

Володимир Зеленський склав присягу президента України і офіційно очолив державу.

Після того як голови ЦВК і Конституційного суду України вручили символи президентської влади до зали засідань внесли штандарт. Потім Зеленського запросили до першої офіційної промови, під час якої він зробив низку важливих політичних заяв, а саме закликав Уряд подати у відставку, нардепів він попросив звільнити глав ГПУ і СБУ, міністра оборони України, ухвалити законопроекти про зняття депутатської недоторканності, закону України про відповідальність за незаконне збагачення, ухвалити новий Виборчий кодекс.

Крім того, президент заявив, що розпускає парламент. "Ви призначили самі інавгурацію в понеділок, в робочий день. Я бачу в цьому плюс. Це значить, що сьогодні вечірок не буде, будемо працювати. А тому, я прошу вас прийняти закон про скасування депутатської недоторканності, закон про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення, багатостраждальний виборчий кодекс і зробіть відкриті списки. А також, я прошу вас звільнити з посад голову СБУ, генерального прокурора України, міністра внутрішніх справ України. Це далеко не все, що ви можете зробити, але для початку достатньо. У вас на це буде два місяці. Зробіть це і повісьте медалі собі, непогані бали на дострокові парламентські вибори. Я розпускаю Верховну Раду восьмого скликання", – сказав він.

Після завершення промови Володимир Зеленський під схвальні вигуки людей, які зібрались в Маріїнському парку, відправився на прийняття командування Збройними силами України.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація