Лідери країн G7 оголосили бій пропаганді тероризму в Інтернеті

Лідери країн G7 оголосили бій пропаганді тероризму в Інтернеті

Фото: Reuters

Інтернет-компанії мають прикладати більше зусиль для виявлення і усунення екстремістських матеріалів.

Лідери країн "Великої сімки" (G7) домовилися про нові заходи у боротьбі з тероризмом в рамках саміту в італійському місті Таорміна.

Про це йдеться в ухваленій спільній заяві, - пише Укрінформ.

Боротьба з тероризмом залишається серед пріоритетів G7. Вони рішуче засудили тероризм у всіх його формах і проявах, зокрема і напад в Манчестері. У декларації також йдеться про те, що інтернет-компанії повинні прикладати більше зусиль для виявлення і усунення екстремістських матеріалів.

"Ми оголосимо бій з пропагандою тероризму в інтернеті. В той час як інтернет є одним з найбільш важливих технологічних досягнень в останні десятиліття, інтернет також є доведеним і потужним інструментом для терористичної мети", - йдеться в заяві.

Лідери країн "Великої сімки" закликали боротися із підозрілим контентом та екстремізмом.

Нагадаємо, що у Великій Британії ввечері 22 травня по закінченню концерту Аріани Гранде на стадіоні "Манчестер Арена" пролунав вибух , який правоохоронці назвали терактом. Загинуло 22 людини, понад півсотні – поранено. Серед жертв було багато дітей.

Поліція заявила, що терористом-смертником у Манчестері виявися  22-річний місцевий житель лівійського походження Салман Абеді. Пізніше, у Лівії було заарештовано його батька та брата. 

Це буде найскладніший саміт "Великої сімки" за останні роки, - президент Європейської ради

Це буде найскладніший саміт "Великої сімки" за останні роки, - президент Європейської ради

Повʼязані теми:

Наступна публікація