Путін буде готовий зустрітися з Трампом — Пєсков

Путін буде готовий зустрітися з Трампом — Пєсков

Фото: Getty Images

За його словами, зустріч може відбутися вже через кілька місяців.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що не має сумнівів щодо готовності Володимира Путіна до зустрічі з новим американським президентом Дональдом Трампом.

Про це він розповів в інтерв'ю американському каналу ВВС.

"Я не сумніваюся, що Путін буде готовий до цього", — сказав він.

Пєсков також уточнив, що організація зустрічі може зайняти кілька місяців, навіть не тижнів.

"Це не будуть прийдешні тижні, давайте сподіватися на краще, на те, що ця зустріч відбудеться в найближчі місяці, — сказав Пєсков, додавши, — не думаю, що це будуть тижні, він (Трамп) — президент США — і, перш за все, він стурбований американськими справами".

При цьому Пєсков провів аналогію Трампа з Путіним в питанні роботи після інавгурації: "Це як наш президент, якщо ви запитаєте мене, що він буде робити завтра, після інавгурації , він буде стурбований російськими справами, тому що вони — пріоритет для президента Путіна 

Крім того, прес-секретар Путіна зазначив, що наразі відсутня ясність з приводу дати і місця зустрічі.

"Наразі, на жаль, у нас немає жодних натяків з приводу місця або часу", — сказав він.

При цьому він не виключив, що ця тема може бути піднята під час телефонної розмови між двома лідерами, який повинен відбутися після минулої напередодні інавгурації Трампа.

"Ми сподіваємося, що президент Путін зателефонує президенту Трампу після інавгурації, щойно він буде доступний, і привітає його, це протокольний момент, це привітання має бути зроблено. Ми сподіваємося, що це буде зроблено в ході телефонної розмови. І потім ми будемо очікувати , що вони обміняються їхніми поглядами на можливість зустрічі ", — підкреслив Пєсков.

Нагадаємо, 20 січня Дональд Трамп прийняв присягу перед тисячами американців у Вашингтоні. Відтак, він став 45-м президентом США.

Повʼязані теми:

Наступна публікація