Три російські оборонні підприємства потрапили під санкції США

Три російські оборонні підприємства потрапили під санкції США

Фото: Politico

Санкції діятимуть два роки.

Сполучені Штати Америки від 3 лютого запровадили санкції проти трьох російських організацій через їхню діяльність, яка  порушує американський закон про нерозповсюдження зброї масового ураження.

Про це стало відомо з Федерального реєстру, опублікованого Державним департаментом 13 лютого.

Зокрема, Вашингтон вводить обмежувальні заходи проти КБП імені Шипунова в Тулі, "НВО машинобудування" і ВАТ Кумертауське авіаційне виробниче підприємство". У США кажуть, що ці російські організації своєю діяльністю порушують американське законодавство про нерозповсюдження зброї масового знищення на територіях Ірану, Північної Кореї і Сирії.

Крім того, до санкційного списку включили п'ять компаній із Китаю й по одній із Туреччини та Іраку. Так, термін дії санкцій, які вступили в силу від 3 лютого, складе два роки.

Запроваджені санкції забороняють американським департаментам, міністерствам і агентствам закуповувати або вести переговори про закупівлю будь-яких товарів, технологій або послуг цих організацій. 

Також відомствам не можна допомогати цим організаціям, а ті не зможуть брати участь в американських державних програмах допомоги. Ті, хто потрапили під санкції, не мають права закуповувати в США військове обладнання.

Нагадаємо, наприкінці 2019 року США слідом за Євросоюзом запровадили санкції щодо осіб, які були причетні до незаконних "виборів" в анексованому Росією Криму у вересні 2019 року, а також залізничного сполучення з Росії до півострова. 

Санкції за Крим: США розширили обмеження проти Росії

Санкції за Крим: США розширили обмеження проти Росії

Повʼязані теми:

Наступна публікація