У Дамаску з мінометів обстріляли посольство Росії

У Дамаску з мінометів обстріляли посольство Росії

Фото: Reuters

МЗС РФ уже зробило заяву з цього приводу.

Міністерство закордонних справ Російської Федерації повідомило про мінометний обстріл посольства РФ у Сирії. За наведеними росіянами даними, це сталося в Дамаску вранці в понеділок.

У повідомленні дипломатів ідеться про снаряди 122-го калібру, зруйновану стіну будівлі та частину зовнішньої огорожі, пошкоджені лінію електропередач і систему водопостачання. Жертв і постраждалих серед співробітників посольства немає. Міністерство засудило "нову атаку терористів" та акцентувало на тому, що дипмісія "цілеспрямовано стає мішенню" для таких нападів. "Сподіваємося, що у наших настільки активних на сирійському напрямі західних колег по Раді Безпеки ООН вистачить духу, щоб не відмовчатися, а дати відповідну публічну оцінку інциденту, коли під загрозою опинилися життя російських дипломатів", - заявили в Москві.

Подвійний теракт: невідомі підірвали себе поблизу поліційної штаб-квартири у центрі Дамаску

Подвійний теракт: невідомі підірвали себе поблизу поліційної штаб-квартири у центрі Дамаску

Водночас там наголосили, що "подібні провокації не вплинуть на рішучість Російської Федерації спільно з партнерами завершити знищення терористичного осередку" в Сирії та відновити суверенітет і територіальну цілісність цієї країни.

Раніше повідомлялося, що в Сирії урядові сили повністю взяли під контроль місто Абу-Камаль – останній оплот угруповання "Ісламська держава" у країні. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація