У Сирії загинув американський військовий - Пентагон

У Сирії загинув американський військовий - Пентагон

Фото: miroved.com

Цей інцидент є "болючим нагадуванням" про небезпеку американських військових.

Міністр оборони США оприлюднив заяву, у якій підтвердив загибель американського військовослужбовця в Сирії та висловив співчуття його рідним і близьким.

Про це пише Укрінформ.

"Я глибоко засмучений звісткою в День подяки, що один із наших хоробрих військовослужбовців був убитий в Сирії, захищаючи нас від зла ІД", - зауважив глава оборонного відомства США.

Він підкреслив, що цей інцидент є "болючим нагадуванням" про небезпеку американських військових, які виконують місії в різних куточках світу. Але це, зазначив Картер, підтримує безпеку Америки.

Нагадаємо, що раніше агенція Reuters опублікувала розслідування про російських найманців із групи "Вагнера", які воювали на Донбасі, а потім були вбиті під час боїв у Сирії. За російським законодавством заборонено працювати як приватний військовий підрядник або найманець в іншій країні, проте громадяни РФ беруть участь у боях у країнах колишнього СРСР від самого його розпаду.

Минулого року Росія вступила у війну в Сирії і це став її перший конфлікт за межами кордонів колишнього Радянського Союзу від часів Холодної війни.

Повʼязані теми:

Наступна публікація