Вишинський заявив, що повернеться до України після обміну

Вишинський заявив, що повернеться до України після обміну

Фото: УНІАН

Він буде брати участь у судовому засіданні.

Керівник "РИА Новости" Кирило Вишинський заявив, що повернеться до Україну для участі в судовому процесі.

Про це він сказав, прибувши до Москви літаком, яким вирушили утримувані росіяни з Києва. 

"Я повернуся і буду брати участь в судових засіданнях. Хочу довести свою невинність", - сказав він. Судове засідання у справі має відбутися 16 вересня.

За словами Вишинського, точну дату приїзду до України він повідомить після консультації з адвокатами і секретаріатом суду.

Як повідомлялося, 7 вересня відбувся обмін полоненими між Україною та РФ у форматі "35 на 35". Літак з українськими бранцями приземлився у столичному аеропорту "Бориспіль", де на нього чекали рідні та близькі, журналісти і президент України Володимир Зеленський. Серед українців, які повернулися додому – Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Павло Гриб, Володимир Балух, Микола Карпюк, українські моряки, захоплені росіянами у Керченській протоці та інші. Повний список усіх 35 звільнених українців - дивіться за посиланням

Натомість літак з росіянами був направлений до московського аеропорту "Внуково". Серед осіб, яких в рамках обміну направили до Москви, були серед інших колишній зентіник "ДНР" Володимир Цемах та звинувачений у держзраді керівник "РИА Новости Україна"  Кирило Вишинський. Цемаха, який є фігурантом справи про збиття рейсу MH17, перед обміном допитали голландські слідчі

Повний список, тих, кого Україна віддала Росії задля повернення своїх бранців, дивіться тут. 

Нагадаємо, керівник філії пропагандистського агентства "РИА Новости Украина" Кирило Вишинський був затриманий співробітниками СБУ 15 травня 2018 року. Після обшуків у редакції його звинуватили у підривній інформаційній діяльності та антиукраїнській пропаганді в інтересах Росії.

За даними Служби безпеки, російський журналіст навесні 2014 року відвідав окупований Крим, після чого готував статті з виправданням анексії. Він готував матеріали про підтримку терористичних "Л/ДНР". При цьому фінансування на таку діяльність, за даними слідства, надходило через Сербію із Росії.

Згодом йому повідомлено про ще одну підозру за ч.1 ст. 263 ККУ - за незаконне придбання, зберігання вогнепальної зброї та бойових припасів. Зазначається, що під час проведених обшуків в орендованому індивідуальному банківському сейфі Вишинського було виявлено та вилучено пістолет та набої до нього. Вишинського суд випустив 28 серпня.

Пропагандисти Скабєєва та Кисельов приїхали зустрічати російський літак в аеропорт "Внуково"

Пропагандисти Скабєєва та Кисельов приїхали зустрічати російський літак в аеропорт "Внуково"

Повʼязані теми:

Наступна публікація