Капустяні крижавки з буряком

Капустяні крижавки з буряком

Фото: Facebook

Їх подавали до столу наші бабусі-прабабусі, і ми, щойно прийшли холоди на подвір’я, згадуємо про цю давню й смачну страву з капусти.

Безумовним фаворитом зимового посту є буряк. Усім відомо, що в ньому стільки вітамінів, що він цілком може бути смачною міні-аптечкою. Гарною парою буряку, якщо порівнювати корисність цих овочів, є капуста.

Капустяні крижавки з буряком

Інгредієнти

Капуста білокачанна - 3,5 кілограм

Буряк - 200 грам

Морква - 200 грам

Часник - 2 голівки

Оцет 9% - 200 мл

Цукор - 170 грам

Масло рослинне - 100 мілілітрів

Сіль - 5 чайних ложок

Покроковий рецепт

Крок 1: нарізаємо капусту на невеликі квадратні шматочки, розміром приблизно 3х3 сантиметри. Нарізаємо тоненькими скибочками буряк. Чистимо часник. Очищену моркву натираємо на тертці.

Крок 2: беремо велику каструлю і вкладаємо в неї шарами підготовлені овочі: спочатку капусту, потім буряк, моркву і часник, потім знову викладаємо шар капусти. Виходить приблизно 3-4 повторення таких шарів. Останній, верхній шар повинна утворювати капуста.

Крок 3: після того, як овочі покладені в каструлю, приступаємо до приготування маринаду. Для цього у великій посуді змішуємо цукор, оцет, сіль, рослинне масло і вливаємо 1 літр окропу. Добре перемішуємо, щоб розчинився цукор.

Крок 4: капусту заливаємо маринадом і ставимо під гніт. Маринована капуста буде готова до вживання через 2-3 дні. Коли капуста промаринується, перекладаємо її в банки і поставити в холодильник.