Смак білоруських вин нагадав італійським сомельє стару ковбасу

Смак білоруських вин нагадав італійським сомельє стару ковбасу

Експерти: вважати це "вином" взагалі не можна / Фото: onliner.by

"Краще випити маленьку чарку горілки, ніж ось це", - заявили експерти.

У Білорусі Інтернет-портал Onliner.by у зв'язку з запланованою забороною продажу міцних плодово-ягідних вин (які ще називають "чорнилом") організував для зарубіжних експертів дегустацію. Білорусам була цікава думка фахівців про такий алкоголь.

На дегустацію запросили професійного італійського сомельє Сандро Кіріотті і головного редактора гастрономічної журналу "Італія за столом" Альберто Лупіні. Спробувавши вина, експерти заявили, що вважати запропоновані напої "вином" взагалі не можна, і розкритикували майже всі зразки.

Одне із запропонованих вин за смаком нагадало Альберто Лупіні "стару зіпсовану ковбасу або м'ясну нарізку". Аромат інших зразків дегустатори порівняли із запахом зіпсованих фруктів і італійського сиру з цвіллю.

Читайте також: ТОП 10 найдивніших алкогольних напоїв світу

Одним з найбільш поширених недоліків став, на думку експертів, високий градус "чорнила".

Втім, деякі зразки отримали порівняно непогані відгуки. Зокрема, на думку сомельє, вино "Експромт" цілком можна пити з десертом. Цей напій, на їх думку, може сподобатися європейським жінкам, у тому числі італійкам.

Як резюме дегустатори повторили, що вином такі напої назвати не можна (хоча і "отрутою", як зазначили учасники дегустації, вони також не є). "Ці "вина" не можуть замінити горілку на столі, тому краще випити маленьку чарку горілки, ніж ось це", - заявив Кіріотті.

Продаж міцних дешевих плодово-ягідних вин в Мінську хотіли заборонити з 1 грудня, в рамках боротьби з пияцтвом. Однак у листопаді президент країни Олександр Лукашенко виступив проти заборони. "Ці заборони нічого путнього не дадуть. Зберіться - і серйозно подумайте над тим, до чого це може призвести. Заборонними методами ми нічого не зробимо", - заявив він.

Повʼязані теми:

Наступна публікація