Під Києвом загадково зникають елітні мейн-куни

Під Києвом загадково зникають елітні мейн-куни

Власники підозрюють, що котів крадуть на чиєсь замовлення.

На Київщині почали зникати мейн-куни. Протягом тижня з трьох різних дворів пропали дорогі та породисті коти-самці, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Одне викрадення сталося у приватному секторі, де кіт зник просто з подвір’я. Господарі підозрюють, що тварини могли приспати за допомогою дротика, а потім викрасти. При цьому власники не виключають, що це робилося на замовлення.

На Київщині почали зникати молоді руді мейн-куни

На Київщині почали зникати молоді руді мейн-куни

В 25 км від місця першого викрадення також зник такий само молодий і рудий кіт. Власниця Олена переконує, що чула підозрілі звуки на дворі, там гавкав сусідній собака, але в той час вона мила дитину і не могла вийти. Коли жодного з котів в околицях не знайшли, господарі почали шукати інформацію в інтернеті та побачили ще кілька оголошень про зникнення мейн-кунів. Таких випадків може бути іще більше, бо не кожен викладає інформацію про пошук кота до мережі.

Мейн-кунів називають царями серед домашніх котів. Дорослий самець цієї породи може бути до метра завдовжки, півметра заввишки і важити більше 10 кілограмів. Попри часом сувору зовнішність, мейн-куни мають доброзичливий характер, вони кмітливі і віддані. Завдяки розмірам і китичкам на вухах їх неможливо сплутати з іншими котами – це зробило цю породу надзвичайно популярною. Наразі вартість котів стартує від 500 доларів.

Спеціалісти кажуть, що мейн-куни належать до порід, які формуються дуже довго, тобто протягом 3-4 років життя тварина може усвідомлювати себе кошеням. Також у цей час можливі зміни зовнішності: коти можуть витягнутися, поступово набирати вагу, лише потім повноцінно обростати шерстю, у них збільшується черепна коробка, трохи роз’їжджаються вуха. При цьому вони не вміють користуватися власним тілом – тваринам важко балансувати. Спеціалісти знають багато випадків, коли коти випадають з вікна, тож випускати на вулицю їх не варто.

Власниці котів планують знайти усіх, в кого є схожі історії, і написати колективну заяву в поліцію. Адже побоюються, що поодинці всерйоз їх поліцейські не сприймуть.

Кореспондент ТСН Ольга Нескородяна

Повʼязані теми:

Наступна публікація