Ринок праці України: кого шукають роботодавці Новини компаній

Ринок праці України: кого шукають роботодавці

ТОП-10 сфер, в яких кількість вакансій в квітні 2017 року зросла найбільше.

Якщо ви плануєте змінити роботу, то 2017 рік – вдалий час для цього,так вважають аналітики сайту з пошуку можливостей rabota.ua.

Згідно з даними експертів, нині на ринку праці для пошукачів склалася найсприятливіша за останні три роки  ситуація. Загальна кількість пропозицій роботи в квітні 2017 порівняно з січнем 2016 року збільшилася на 45%.  Крім того  з квітня традиційно зростає й число сезонних вакансій та варіантів тимчасової роботи як для спеціалістів з досвідом, так і без нього. Тож, на думку аналітиків, якщо ви планували змінити місце роботи, покращити своє матеріальне становище чи маєте наміри підзаробити за літній сезон – саме час  переглянути актуальні пропозиції роботодавців.

Динаміка кількості вакансій, разміщенних на сайті rabota.ua (2017 г.)

Дані за січень 2016 вважаються точкою відліку для порівняння (100%)

Кого шукають роботодавці?

Звісно, кількість відкритих вакансій залежить від сфери діяльності. Так, трендом останніх місяців є зростання попиту на представників робітничих спеціальностей, друге місце за кількістю пропозицій вже досить довго зберігається за будівельною сферою. Варто зауважити, що зростає й рівень  зарплат, які пропонують роботодавці професіоналам в цих галузях.  В квітні - напередодні сезону відпусток  - до трійки лідерів за кількістю пропозицій роботи увірвалася й сфера готельного бізнесу, ресторанів та кафе. Цікаво, що ще в березні ця галузь займала передостаннє, дев'яте місце в ТОПі професійних сфер за кількістю вакансій rabota.ua.

ТОП-10 сфер, в яких кількість вакансій в квітні 2017 року зросла найбільше порівняно з січнем 2016

А от до антирейтингу -  ТОП-10  найповільніше зростаючих за кількістю вакансій професійних сфер - увійшли   наука та  освіта, некомерційні організації та нерухомість. Знайти роботу спеціалістам в цих галузях буде значно складніше, аніж, наприклад, кваліфікованим швачкам чи будівельникам.  

Як демонструють дані rabota.ua, активність роботодавців залежить не тільки від сфери діяльності, але й від регіону.  Так, в квітні цього року  найбільш динамічно кількість відкритих вакансій зростала в Закарпатській, Полтавській, Черкаській, Миколаївській, Хмельницькій і Сумський областях.

Динаміка росту кількості вакансій по регіонам,  сайт rabota.ua

(приріст квітня 2017 року до січня 2016 року,%)

Підсумовуючи, можна сказати одне:  сьогодні ринок праці України  готовий запропонувати безліч перспектив тим, хто шукає роботу та готовий працювати. Головне, бути готовим до змін та не пройти повз своєї можливості -  пропозиції роботу, яку шукаєте саме ви.

Наступна публікація