САП відкрила кримінальну справу проти ексгенпрокурора Рябошапки

САП відкрила кримінальну справу проти ексгенпрокурора Рябошапки

Фото: УНІАН

Його звинувачують у декларуванні недостовірної інформації та хабарництві.

Спеціальна антикорупційна прокуратура відкрила кримінальну справу проти колишнього генпрокурора Руслана Рябошапки. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на пресслужбу відомства.

Так, САП внесла відомості в Єдиний реєстр досудових розслідувань. 

”Було рішення Вищого антикорупційного суду, яке ми виконали, і ми внесли відомості в ЄРДР за попередньою кваліфікацією ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) і ст. 368 ч. 4 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою)”, - йдеться в повідомленні.

За інформацією, досудове розслідування буде проводити Національне антикорупційне бюро.

Нагадаємо, 3 березня у Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови про висловлення недовіри генеральному прокурору Руслану Рябошапці. Згідно з карткою проєкту, ініціаторами є низка депутатів від "Слуги народу", "Опозиційної платформи – За життя" та один позафракційний. Згодом комітет ВР із правоохоронної діяльності рекомендував винести на голосування постанову про недовіру Рябошапці.

Голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що депутати налаштовані висловити йому недовіру. На думку політика, важливою передумовою цього стала відсутність прогресу у справах супроти попереднього президента Петра Порошенка.

Надвечір 5 березня Верховна Рада України зібралася на позачергове засідання. До порядку денного було внесено питання про висловлення недовіри генеральному прокуророві Руслану Рябошапці. За відповідне рішення проголосували 263 депутати. На посаді він протримався півроку. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація