Топ-10 людей, які вразили Україну в 2013 році

Топ-10 людей, які вразили Україну в 2013 році

Після злочину Крашкова виглядала просто жахливо / Фото: ТСН.ua

Весь 2013 рік українців шокували злочинці – своєю жорстокістю, зірки – безсоромними вчинками, а політики – корупційними скандалами.

ТСН.ua продовжує серію публікацій "Підсумки 2013". Сьогодні вашій увазі пропонується рейтинг людей, які вразили Україну.

1.      Врадіївські гвалтівники

Історія зґвалтування 29-річної Ірини Крашкової вразила українців своїм цинізмом та жорстокістю. 30 червня стало відомо, що у Врадіїці Миколаївської області затримали міліціонера Євгена Дрижака, якого підозрювали в зґвалтуванні та замаху на вбивство. Пізніше затримали міліціонера Дмитра Поліщука, таксиста Сергія Рабиненка та керівника міліції Михайла Кудринського. Всі вони були причетними до злочину.

Припускалося, що Дрижак та Поліщук ґвалтували й били Крашкову. Рабиненко був водієм "таксі смерті". А Кудринський прикривав міліціонерів.

Досудове слідство, яке почалося після злочину, підтвердило ці припущення. Проти злочинців зібрали вдосталь доказів і справа перейшла до суду.

Розгляд справи Крашкової тривав до 29 листопада. Розглянувши всі докази та свідчення, судді винесли рішення: Дрижака та Поліщука засудили до 15 років. Кудринського – до 5 років, а Рабиненка – до 11. Також Дрижак, Поліщук та Рабиненко мають виплатити Крашковій більше 400 тисяч гривень відшкодування.

2.      Втікач Мельник

Під час суду Мельник був "тяжко хворим" / Фото: УНІАН
Ректор Податкової академії вразив українців своєю нечуваною нахабністю. Петра Мельника затримали 27 липня на вимаганні 120 тисяч гривень хабара. Не було б нічого дивного, якби не розвиток подій.

Після затримання та початку суду хабарник раптово захворів на таємничу хворобу. Його адвокат переконував, що дебелого чоловіка прикував до ліжка тиск. Сам Мельник навіть демонстрував журналістам місце операції в паху.

Через "тяжку хворобу" суд вибрав Мельнику унікальний для України запобіжний захід – йому вдягнули супутниковий браслет. Прилад дозволяв точно знати, де знаходиться злочинець, який його носить.

Але "випадково" хабарник, який ледь не вмирав на судових засіданнях, зміг зняти браслет та втекти від української міліції. Знайшли його аж в США, де він перебуває й досі. Як Мельник умудрився обійти українських силовиків – точно не відомо.

За останніми даними Петро Мельник знаходиться в Каліфорнії. Українські ж силовики лише сподіваються, що Мельник самостійно прийде їм в руки.

3.      "Браток" Вадим Титушко

Після злочину Титушка про нього зробили безліч фотожаб
Вадим "Румун" Титушко прославився на всю Україну та заснував новий тренд у вітчизняній політиці. Завдяки йому тепер усіх "спортсменів", які за гроші виходять на політичні демонстрації, називають "титушками".

Під час проведення опозиційного мітингу 18 травня невідомі хлопці напали та сильно побили журналістку "5 каналу" Ольгу Сніцарчук та фотографа Влада Соделя. Серед них був і Титушко, який хвацько гамселив людей ногами та кулаками і кривлявся на камеру.

Після інциденту журналісти подали до суду на Титушка та його "братчиків". Сам Вадим, який виявився талановитим рукопашником, до останнього запевняв, що не винен та не хотів завдати шкоди. Він навіть радив Ользі вивчити кілька прийомів рукопашного бою.

Суди виніс рішення у справі Титушка 2 вересня. За жорстоке побиття людей його засудили умовно до позбавлення волі на 3 роки зі звільненням від виконання призначеного покарання терміном на 2 роки. Після цього Вадик навіть отримав фальшиве журналістське посвідчення.

4.      Янукович і призупинена євроінтеграція

Президент України раптом вирішив призупинити євроінтеграцію / Фото: УНІАН
Президент України Віктор Янукович цілий рік переконував суспільство та європейських колег у незламності курсу України на євроінтеграцію. Він був впевненим, що на заваді підписанню угоди про асоціацію у Вільнюсі нічого не стане.

Доленосний саміт у Вільнюсі мав відбутися 28-29 листопада. До цього періоду Верховна Рада, виконуючи план президента, активно приймала єврозакони. Сам же гарант міцно протистояв нападам, погрозам та звинуваченням Росії та президента Путіна.

Але раптом настав злам у євроінтеграції, який неймовірно вразив усіх українців. Парламентарі не змогли знайти рішення у справі про лікування Тимошенко та не прийняли закон про прокуратуру. А 21 листопада Кабмін офіційно заявив, що призупиняє курс України на Європу.

До цього часу президент постійно переконував, що євроінтеграція вже не за горами. Але раптом він побачив, що настала "несприятлива погода" і Україні потрібні шалені гроші (160 мільярдів доларів) для успішної модернізації країни та асоціації.

Після цього 17 грудня президент підписав з Росією (противником асоціації України) ряд угод та отримав 15 мільярдів доларів кредиту та велику знижку на газ.

Тепер доля курсу України на Європу стала незрозумілою, а найближчі плани гаранта в цьому напрямку невідомі.

5.      Хулігани Bloodhound Gang

Хасселхофф підтерся прапором Росії / Фото: ТСН.ua
На початку серпня знамениті хулігани Bloodhound Gang давали концерт в Україні. І тут вони не змогли обійтися без скандалів та на повну вражали українців та й росіян.

На виступі в Одесі басист банди Джеред Гасселгофф умудрився влаштувати міжнародний скандал. Він засунув собі в труси прапор Росії та підтерся ним.

Росія дуже агресивно відреагувала на жарт підстаркуватого хулігана. В країні навіть завели кримінальну справу на музикантів, які дозволили собі познущатися зі стяга країни. Більше того, концерт гурту в Росії скасували через неповагу до країни.

Українські глядачі також не оминули скандал осторонь. В інтернеті тоді з'являлися відео, на який Гасселгофф, буцімто, мочився на український прапор. Очевидці стверджували, що це маячня. Та й на відео з правильного ракурсу було видно, що музикант не паплюжив прапор України. Ба навіть більше – він його обнімав та цілував. Але це не завадило українській владі заборонити музикантам приїжджати в Україну.

6.      "Порубана зелень" від Урганта

Ургант виявився поганим жартівником / Фото: Медиапорт
Знаменитий російський шоумен Іван Ургант неймовірно вразив українців своїми дурними жартами. На початку квітня в ефірі програми "Смак" під час приготування він вимовив: "порубали зелень, як червоний комісар мешканців українського села".

Ці слова настільки обурили українців, що від влади вимагали заборонити Урганту приїжджати в Україну, а від шоумена – негайних та публічних вибачень.

Шоумен вибачився, щоправда, доволі своєрідно.

"Я прошу вибачення у всіх жителів України, яких зачепив мій недоречний коментар в останньому випуску програми "Смак". У якості самопокарання зобов'язуюся готувати в цій передачі лише борщ, вареники та галушки до 2018-го року включно. А всіх народжених в мене з цього моменту дітей, незалежно від статі, називати Богдан".

Після цього скандал підхопили українські політики, але крапку поставили в СБУ. Там сказали, що не бачать у висловлюваннях шоумена причини для заборони приїжджати в Україну.

7.      Брутальний Панін

Панін не раз показував свій норов / Фото: plitkar.com.ua
Російський скандаліст Олексій Панін гучно погуляв у Криму та вразив українців манерами справжнього "титушки". В кінці серпня він потрапив у незначну ДТП, але ледь не відгамселив кримського татарина.

"Хамське бидло, вдарив машину в "ж*пу", захотів заробити грошей. У нього це не вийшло. Я його за горло схопив. Був би у мене камінь під рукою, я б йому голову розбив", - розповів тоді Панін.

Ці його висловлювання та погрози викликали хвилю обурення в Меджлісу. Там навіть обіцяли "розібратися" з актором. А українська міліція відкрила проти нього кримінальне провадження за напад на кримського татарина.

Сам Панін не надто переживав через всі ці скандали. За його словами, він захищений.

"Мене не посадять ніколи. Тому що я знімався в найбільш улюбленому фільмі "Жмурки". Ніхто мене нікуди посадити не зможе. Я ж улюблений артист Путіна", - розповів він в одному інтерв'ю.

8.      Солістка опери та її особисте "бидло"

Абдуліна дозволила собі назвати українців "бидлом" / Фото: abdullina.com
На початку вересня українців неймовірно вразила солістка Національної опери України. Катерина Абдулліна заявила, що вважає українські школи "бидлячими", а дітей, які там вчаться, - "бидлом".

"Віддала дитину в російську гімназію і ще жодного разу не пожаліла. Я рада, що моя дочка навчається серед нормальних та здорових дітей, а не серед бидла". – написала жінка на своїй сторінці в Facebook.

Після цього співачці запропонували звільнитися з робота, її чоловік почав розповідати, що в неї "бувають проблеми", натякаючи на психіку жінки. Проти неї навіть відкрили кримінальну справу. Їй загрожувало до 5 років в'язниці.

Але нічого не проходить безслідно. Після скандалу жінці запропонували піти в депутати, що вона сама й підтвердила.

9.  Студент з роликом "Привіт, Америка!"

"Привіт, Америка!" змусив українців довго сміятися / Фото: perec.in.ua
Відеоролик студента ІІ курсу Київського національного університету культури і мистецтв Назарія Павлеси порвав інтернет та вразив українців несмаком сучасного "мистецтва".

Кліп, в головній ролі якого знялася пишнотіла дівчина Катрін, мав показати глядачам справжнє еротичне мистецтво. Але українці лише жваво з нього реготали.

На роботу студента звернув увагу навіть міністр освіти Дмитро Табачник, який назвав Назарія розумово відсталим.

Сам же автор "геніального" ролика дуже дивується, що його засуджують. Він вважає свою роботу якісною та навіть "погрожує" знімати ще.

Проте, попри переконання автора, навіть бідолашна Катрін дуже засмутилася через те, яким вийшов кліп. Вона благала видалити його з мережі, щоб люди перестали над нею сміятися.

10.   Кен для Барбі

Тракторист може стати чудовою парою для Барбі / Фото: ТСН.ua
Українська Барбі вже не самотня. Їй знайшли Кена. Подобу чоловічої версії американської ляльки творить із себе колишній комбайнер із Луганщини Андрій Болдар.

Нова зірка до зацікавленості перехожих за свої 19 років уже звик. "Коли всі грали в машинки, я в Барбі грав", - розповів Андрій.

За красу та нехлопчачі звички його часто били в школі. Проте здачі Андрій не давав

"Сенс людину бити? Якщо він побив ні за що, тоді я теж поб'ю людину ні за що", - пояснив Андрій.

Славу Андрію приніс інтернет. Щойно хлопця побачили користувачі, у ньому розгледіли ляльку Кена.

Таким чином, щоб посилити схожість, Андрій носить блакитні лінзи та фарбує волосся. Проте хлопець запевнив, що подобаються йому таки дівчата.

На одеську Барбі Кен справив доволі приємне враження. Їй дуже сподобався стиль хлопця та те, що він вегетаріанець. Проте чи складуться в них якісь романтичні стосунки – не відомо.

Ярополк Бриних

Повʼязані теми:

Наступна публікація