У Луцьку «блекаут» може повторитися будь-якої миті

У Луцьку «блекаут» може повторитися будь-якої миті

Фото: pixabay.com

В Обленерго пояснюють, що електромережі в центрі міста зношені на 85 %

Зупинилися тролейбуси, людей евакуювали з універмагу, у ліфтах застрягли люди, а на дорогах - автомобілі. Через аварію на підстанції весь центр Луцька ввечері на дві години опинився без світла. І хоча, спочатку в декого виникла паніка, минулося без аварій та надзвичайних пригод, йдеться в ТСН.19.30.

У темряву весь центр Луцька занурився раптово, о 7 вечора. Зникло світло і на вулицях, і в будівлях.

У центральному універмазі було близько сотні людей – відвідувачі та персонал. Деякі застрягли в ліфтах. У будівлі одразу переключилися на аварійне живлення і розпочали евакуацію. 

«Двері в нас відчиняються в ручному режимі і люди виходили через вхідні двері. В одному ліфті було двоє пасажирів і за декілька хвилин ці пасажири були також евакуйовані», - розповідає головний інженер універмагу Віктор Тимощук.

Устав і електронтраспорт просто посеред дороги. Пасажирам 12 тролейбусів довелося долати залишок шляху самотужки в темряві, яку розсіювали лише фари авто.   

Без світла опинилися тисячі людей. Аварію подолали лише за 2 години. Містяни обурені, кажуть, таке в Луцьку невперше.

В Обленерго пояснюють, що електромережі в центрі міста зношені на 85 %. А цей колапс стався через аварію на підстанції. Вона вийшла з ладу ще 2 місяці тому й донині відремонтована лише частково.

Через аварію на підстанції центр Луцька ввечері опинився без світла

Через аварію на підстанції центр Луцька ввечері опинився без світла

"Через те, що процедури відновлення тепер проходять через систему «Прозорро», а це мінімум місяць часу, ми не встигли до кінця відремонтувати обладнання», - бідкається директор з технічних питань ПрАТ «Волиньобленерго» Володимир Перчук.

Утім, запевняють енергетики, нині вже все необхідне для ремонту підстанції закупили, тож невдовзі її, нарешті, візьмуться ремонтувати. 

«Ремонт дуже хитрий, його треба робити з першої години ночі до 5 години ранку, тобто це можна робити ночами, тобто ця процедура ще трішечки затягнеться», - додає чиновник.

Закінчити ремонт енергетики обіцяють до зими. А дот жодної гарантії на те, що місто знову не зануриться в темряву дати не можуть.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація