В Одесі любителі Росії створили "Народну раду Бессарабії"

В Одесі любителі Росії створили "Народну раду Бессарабії"

На з'їзді "Народної ради Бессарабії" були активісти, які не приховують своїх проросійських поглядів. / Фото: Таймер Одесса

"Бессарабці" вже заявили про автономію і право на самовизначення.

6 квітня в Одесі відбулися установчі збори "Народної ради Бессарабії". Ця організація, за словами її творців, повинна "відстоювати інтереси національних громад Бессарабії".

Головою "ради" став голова Союзу придністровців України Дмитро Затуливітер. На засіданні були представники сім головних громад регіону: болгарської, гагаузької, російської, української, циганської, молдавської та польської, повідомляє Думская.

У зборах взяло участь близько 100 делегатів, серед яких були депутати місцевих рад Одеської області, громадські діячі та журналісти. Був присутній також голова молодіжного крила болгарської націоналістичної партії "Атака" Святослав Пройнов, лідер проросійської партії "Патріоти Молдови" Михайло Гарбуз, колишній депутат парламенту Республіки Молдова Григорій Петренко та інші.

У своєму вітальному слові лідер "Народної ради" Дмитро Затуливітер зазначив, що свою місію бачить у тому, щоб "Бессарабія отримала статус національно-культурної автономії".

"Наші народи повинні бути гідно представлені в політичному та економічному житті України, наші громади повинні впливати на рішення, які стосуються нашого краю", - сказав він.

Крім того, "бессарабці" вже погрожують, що в разі вступу України в НАТО вони залишають за собою "право на самовизначення Бессарабії".

Нагадаємо, силовики ліквідували банду комуністів, які здійснили десять терактів у Одесі.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація