Тристороння група висунула вимоги бойовикам "ЛНР"

Тристороння група висунула вимоги бойовикам "ЛНР"

Від бойовиків зажадали забезпечити ОБСЄ вільний доступ

Від терористів вимагається допуск спостерігачів ОБСЄ на місце, звідки обстріляли український блокпост.

У п'ятницю відбулося засідання тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Воно проходило в режимі відео конференції.

Учасники групи вирішили звернутися до спостерігачів ОБСЄ із закликом провести розслідування обстрілу блокпоста Збройних сил України поблизу Троїцького на Луганщині, що трапився 7 жовтня. Про це розповіла прес-секретар учасника переговорів, другого президента України Леоніда Кучми Дар'я Оліфер.

За її словами, переговориники зажадали безперешкодного доступу спостерігачів ОБСЄ та фахівців спільного центру з контролю і координації сторін до місця, звідки вівся обстріл. Ця вимога адресована ватажкам "ЛНР".

Як зазначає Оліфер, представники окремих районів Луганської області раніше відмовили СММ ОБСЄ в допуску до місця, звідки передбачався обстріл. Саме тому тристороння група нагадала про необхідність "забезпечення надалі безперешкодного доступу СММ ОБСЄ на всю територію України, включаючи українсько-російський кордон, відповідно до рішення лідерів країн нормандської четвірки".

Як уже повідомлялося, представники ОБСЄ перевіряють виконання першого етапу відведення зброї з передової.

Відміна псевдовиборів на Донбасі дає надію на політичне вирішення конфлікту

Відміна псевдовиборів на Донбасі дає надію на політичне вирішення конфлікту

Повʼязані теми:

Наступна публікація