Берлінський завод Tesla. Що відомо про Gigafactory 4

Берлінський завод Tesla. Що відомо про Gigafactory 4

Фото: Tesmanian

Наступного року з конвеєрів фабрики повинні зійти Model Y.

Компанія Tesla планує випустити електричні кросовери Model Y на Gigafactory 4 під Берліном вже 2021 року.

Про це і про багатьох важливих нюансів, що стосуються європейського заводу Tesla, написало видання Tesmanian з посиланням на слова міністра економіки Бранденбурга Йорга Штайнбаха.

Чиновник зазначив, що незважаючи на протести проти будівництва Gigafactory 4 серед лісу, завод принесе багато користі, зокрема 10 тисяч робочих місць. При цьому він додав, що район Грюнхайде вже давно позиционируеться як промислова зона і засаджений сосною низької якості для виготовлення ящиків.

Міністр розповів, що у цьому ж місці ще півстоліття тому BMW теж планувала побудувати новий завод, але в результаті вибрала Саксонію. Тим не менш, багато дозволів дійсні донині, що прискорило процедуру підготовки всіх документів компанією Tesla.

Також він прокоментував таємні переговори з американським брендом. За його словами, "секретні переговори нормальні".

Крім того Штайнбах розповів про субсидії, на які може розраховувати Tesla. Якщо компанія буде дотримуватися умов контракту і на першому етапі забезпечить роботою три тисячі чоловік, то отримає 72,5 млн євро. Після масштабування марка отримає право на 280 млн євро.

Він додав, що для зручності співробітників в перспективі буде перероблена дорожня інфраструктура, а у поїздів може з'явитися додаткова зупинка.

Раніше згадувалося, що Трамп заявив, що Tesla побудує новий "дуже великий завод" в Америці. Президент Америки послався на розмову з Маском.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Електрокари
Наступна публікація