Volkswagen готує зручне рішення проблеми міських заторів

Volkswagen готує зручне рішення проблеми міських заторів

Фото: electrive.com

Німецька компанія створить сервіс оренди електросамокатів.

Компанія Volkswagen готується до запуску сервісу We Share з прокату самокатів на електриці.

Про це повідомило німецьке агентство Handelsblatt з посиланням на співробітників нового підрозділу.

У той же час, у Volkswagen розповіли, що шукають різні проекти з мікромобільності для розвантаження вулиць від заторів і спрощення пересування містами. Проте ніякі конкретні рішення у цьому сегменті ще, начебто, не прийняті.

Разом з тим вже відомо, що розробкою програмного забезпечення для сервісу вже займається компанія з Дортмунда. Також відомо, що виробляти електроскутери для сервісу буде не сам Volkswagen, а спільно з більш профільною американською маркою Segway.

Раніше на автосалоні у Женеві Volkswagen представив двоколісний електричний скутер Streetmate і триколісний самокат Cityskater. Перший може розвивати швидкість до 45 км/год, а останній – до 20 км/год.

Фото: electrive.com

Тим не менш, VW підкреслив, що обидві моделі є концептами. Отже, поки немає ніяких вказівок щодо графіків виробництва або майбутніх цін.

Між тим Volkswagen - не єдиний автовиробник, який заграє з ринком електричних самокатів.

BMW і Daimler також планують створити відповідну службу під назвою Hive після злиття їхніх мобільних послуг через дочірню компанію Daimler – MyTaxi. У рамках пілотного проекту, служба була запущена на пробній основі у Гамбурзі та Мюнхені у квітні 2019 року.

Раніше згадувалося, що Volkswagen втратив понад 30 млрд євро з-за дизельного скандалу. Компанія готується витратити ще близько мільярда євро на судові розгляди.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Електрокари
Наступна публікація