Домашнє ванільне морозиво

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Смак буде настільки інтенсивно-чистий, що ваше уявлення про хороше ванільне морозиво зміниться назавжди.

Будь-який, навіть просто запечений, фрукт може стати вишуканим десертом всього лише з кулькою ванільного морозива збоку. Морозиво просте у приготуванні, при тому, що смак його здебільшого визначає якість інгредієнтів. Спробуйте знайти і розщедритись на справжній стручок ванілі для морозива. Смак буде настільки інтенсивно-чистий, що ваше уявлення про хороше ванільне морозиво зміниться назавжди!

Ванільне морозиво, для блогів_5
picantecooking.com

Ваніль після цього не викидати! Після висихання стручок можна помістити в банку з цукром і настоювати до отримання цукру з ванільним ароматом.

Інгредієнти на 800 г морозива:

  •  300 мл молока;
  •  300 мл вершків 30%;
  •  5 жовтків;
  •  70 г цукру;
  •  1 стручок ванілі (або 12 г ванільного цукру).

Охолодження молочної маси: 12 годин.

Час приготування: 30 хвилин.

Загальний час приготування: 12 годин 30 хвилин.

Для приготування потрібно:

1) Ваніль розрізати навпіл і вишкребти ножем темну ароматну м'якоть всередині.

Ванільне морозиво, для блогів_4
picantecooking.com

2) Вершки та молоко змішати, додати стручок ванілі і м'якоть, довести до кипіння, але не кип'ятити. Зняти з вогню.

Ванільне морозиво, для блогів_1
picantecooking.com

3) Жовтки збити з цукром до білого. Продовжуючи збивати вінчиком, тонким струменем влити до жовтків молочну суміш. (стручок ванілі залиште в каструлі). Збивати все разом ще 1 хвилину.

Ванільне морозиво, для блогів_2
picantecooking.com

4) Молочно-яєчну масу перелити до каструлі з ваніллю і поставити на маленький вогонь. Постійно помішуючи, варити до консистенції соусу. Ложка повинна бути огорнута кремовою масою. І якщо проведете пальцем по ложці, повинна залишатися чітка "доріжка". Коли консистенція стане такою, тоді треба зняти масу з вогню.

5) Остудити молочну масу якомога швидше, наприклад, можна поставити миску в ємність з льодом і холодною водою. Накрити щільно кришкою і поставити вистиглу молочно-яєчну масу зі стручок ванілі в холодильник на 12 годин.

6) Після закінчення цього терміну процідити масу через дрібне сито, ваніль видалити, масу перелити в мороженицю і заморозити вміст. Коли маса заморозиться (до стану м'якого морозива), перекласти в інший чистий посуд з кришкою. Поставити морозиво в морозильну камеру остаточно затвердіти. Це забере 1-2 години. Морозиво готове.

Ванільне морозиво, для блогів_3
picantecooking.com

Якщо у вас немає морожениці:

Перелити масу в чистий лоток з кришкою і поставити в морозильну камеру. Мішайте морозиво, розбиваючи грудки, кожні 15 хвилин протягом перших 2 годин. Найкраще це робити вінчиком. Результат буде помітно кращим, ніж при помішуванні просто виделкою.

Насолоджуйтесь!

Більше рецептів читайте на picantecooking.com 

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Залиште свій коментар

Вибір редакції