Якщо ви любите ніжні і хрумкі пісочні десерти з легкою кислинкою джему — це точно ваш варіант.
Хочете ідеального печива до зимової пори? Тоді варто приготувати лінцерське! Люблю рецепти з історією, а це саме той випадок.
Це смачнюча класика, яка недарма користується популярністю у всіх господинь. Рецепт походить з австрійського міста Лінц і йому три з половиною століття!
Спочатку це був пиріг, але винахідливі кондитери зробили його порційним. Погодьтеся, так теж дуже зручно. Якщо ви любите ніжне і хрумке пісочне печиво з легкою кислинкою джему — це точно ваш варіант!
Отже, нумо готувати!
Інгредієнти:
- 150 г лісових горіхів (або будь-яких інших);
- 200 г вершкового масла кімнатної температури;
- 100 г цукру;
- 1 яйце;
- 1 чайна ложка лимонної цедри;
- 360 г борошна (я брала безглютенове рисове та кукурудзяне навпіл);
- половина чайної ложки розпушувача;
- чайна ложка кориці;
- 150 г будь-якого ягідного джему;
- цукрова пудра.
Приготування:
1. Спочатку вам потрібно приготувати горіхове борошно. Для цього обсмажте горіхи у духовці або на пательні, почистіть їх від шкірки і перемоліть разом із парою ложок цукру у борошно.
Це важливо! Адже якщо ви не додасте цукор, горіхи можуть перетворитися на пасту, а вам цього не потрібно. Особисто я з цим взагалі не морочилась і взяла готове мигдалеве борошно.
2. Далі збиваєте масло кімнатної температури з цукром, що лишився — до пишності. Додаєте яйце, цедру лимону і горіхове борошно. Збивайте до однорідності.
3. Змішайте в окремому посуді борошно, чайну ложку кориці й половину чайної ложки розпушувача. Гарненько перемішайте разом обидві суміші. Зкатайте тісто у шар, загорніть у плівку та лишіть на пару годин у холодильнику.
4. Коли час мине, дістаньте його з холодильника і розкачуйте між двома листами пергаменту. Так тісто не буде липнути до качалки. Виріжте за допомогою формочок або простої склянки кола, в половині з них зробіть "віконця". Використовуйте ту форму, яку маєте під рукою. Мені сподобалась зірочка. Можете просто використати склянки різних діаметрів.
5. Покладіть на деко, застелене пергаментом і випікайте у духовій шафі за температури 180ᵒС 10-12 хвилин, поки краєчки печива не набудуть золотавого кольору. Дайте печиву вистигнути і змастіть половинки тонким шаром джему. Зверху накрийте половинками з віконцями. Посипте цукровою пудрою. Печиво готове!
Ласуйте ним з чаєм, або запакуйте у маленькі прозорі пакетики і подаруйте рідним чи друзям на свята — їм буде приємно.
Смачного!
Більше рецептів читайте тут instagram.com/juliya_levicka