Класичний шоколадний фондан

На перший погляд може здатися, що цей десерт приготувати дуже складно, але це зовсім не так.

Шоколадний фондан — класичний французький десерт, назва якого перекладається, як "шоколад, що тане". Це повітряний бісквіт з рідкою шоколадною начинкою.

На перший погляд може здатися, що цей десерт приготувати дуже складно, але це зовсім не так. Я розповім і покажу вам рецепт шоколадного фондана, який не викличе у вас ніяких питань, все максимально просто!

Час підготовки — 25 хвилин.

Час приготування — 10 хвилин.

Інгредієнти:

  • шоколад чорний (2 плитки) — 180 г;
  • вершкове масло (+20 г для змащення форм) — 180 г;
  • цукор — 150 г;
  • яйця — 5 шт.;
  • борошно (просіяне) — 100 г;
  • темний какао-порошок (для посипанння форм) — 25 г;
  • сіль — 1 дрібка.

Приготування:

1. Шоколад поламайте на дрібні шматочки і з'єднайте з вершковим маслом, нарізаним на шматочки. Поставте суміш у вогнетривкій мисочці на парову баню і розтопіть до однорідного гладкого стану. Постійно помішуйте силіконовою лопаткою, щоб шоколад не перегрівся і не згорнувся.

Шоколадний фондан, для блогів_1
klopotenko.com

2. Яйця збийте вінчиком із цукром до білого кольору яєць і розчинення цукру.

Шоколадний фондан, для блогів_2
klopotenko.com

3. Злегка остиглу шоколадну масу введіть до збитих яєць і акуратно перемішайте.

Шоколадний фондан, для блогів_3
klopotenko.com

4. Додайте просіяне борошно з дрібкою солі та знову перемішайте до однорідності дуже акуратними рухами. Накрийте масу харчовою плівкою і приберіть в холодильник мінімум на 2 години, а краще на ніч.

Шоколадний фондан, для блогів_4
klopotenko.com

5. Форми для випікання (порційні) змастіть вершковим маслом і посипте какао-порошком.

Шоколадний фондан, для блогів_5
klopotenko.com

6. Наповніть форми тістом на 2/3 об'єму і відправте їх у розігріту до 180 градусів духовку на 7-8 хвилин. Час може залежати від розміру форм і властивостей духовки, за необхідності можете збільшити його на 1-2 хвилини.

Шоколадний фондан, для блогів_6
klopotenko.com

7. Готовий фондан повинен залишитися в центрі трохи непропеченим. Дістаньте форми з духовки і дайте їм охолонути буквально 1 хвилину. Якщо лишити його на більший час, він пропечеться повністю і не потече. Акуратно переверніть фондан на тарілку для подачі. Коли дістанете фондан з форми, трохи присоліть його.

Шоколадний фондан, для блогів_7
klopotenko.com

Подавайте з морозивом.

Готувати — це просто!

Більше рецептів на klopotenko.com, а також в ефірі Cніданку з 1+1 і Сніданок. Вихідний

Залиште свій коментар

Вибір редакції