Мус з обліпихи

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Цей десерт настільки простий у приготуванні, попри вишуканість, що увійшов до мого списку десертів "для гостей".

Мус з обліпихи — це десерт який звалює з ніг та викликає запаморочення. Настільки все просто у приготуванні, а результат вражає.

Кілька дрібничок для подавання, просте декорування й ефект "вау" вам гарантований. Цей мус з апельсиновим соком, протертою обліпихою та медом настільки простий у приготуванні, попри вишуканість, що увійшов до мого списку десертів "для гостей".

Його можна зробити завчасно, бо це швидко, а ефект як від торта, який готуєш два дні. Декорування у вигляді печива з горіхами в шоколаді можна приготувати, а можна пропустити цей крок. Все одно буде смачно.

Загалом у приготуванні все дуже просто. Замість цукру у цьому мусі краще використовувати мед, бо для десертів з обліпихою він краще підходить. А ще я не витримала і додала бодян, який теж люблю в десертах. За бажанням можна його не додавати, як і печиво. Просто з ними цікавіше.

І пам'ятайте, щоб вершки збивались як слід, їх потрібно добре охолодити й жирність має бути відповідною: 30% — це необхідний мінімум. Також зверніть увагу на спосіб введення вершків у обліпихову масу. Спочатку ввести 1/3 і безжально, активно вимішати, а далі ввести решту, але вже ніжно загортати їх.

Увага! Вершки будуть на початку погано змішуватись з масою й почнуть на очах густішати — це нормально. Така реакція присутня у якісних вершків під час  контакту з кислотою. Просто продовжуйте мішати.

Інгредієнти:

  • 250 г пюре з обліпихи, охолодити;
  • 250 мл cвіжовичавленого апельсинового соку;
  • 150 г меду;
  • 3 зірочки бодяну;
  • 12 г желатину;
  • 300 г вершків 30%, добре охолодити.

Для хрусткого печива:

  • 25 г чищених горіхів (будь-яких, у мене мигдаль), посікти, підрум'янити на сухій пательні;
  • 25 г вершкового масла;
  • 25 г борошна;
  • 25 г цукру.

Для шоколадного хрустика:

  • 50 г чорного шоколаду, посікти;
  • 15 г чищених горіхів (будь-яких, у мене мигдаль), посікти, підрум'янити на сухій пательні.
Мус з обліпихи, для блогів_6
picantecooking.com

Приготування:

1) Желатин та 70 мл апельсинового соку помістити в невеликий посуд. Перемішати й залишити набрякати.

Мус з обліпихи, для блогів_1
picantecooking.com

2) Решту апельсинового соку та бодяну помістити в невеликий сотейник з товстим дном й довести до кипіння. Варити 5 хвилин.

Мус з обліпихи, для блогів_7
picantecooking.com

3) Зняти з вогню, додати мед й добре вимішати. Додати набряклий желатин й мішати до повного розчинення желатину.

Мус з обліпихи, для блогів_8
picantecooking.com

4) Вершки збити до стійких піків.

Мус з обліпихи, для блогів_9
picantecooking.com

5) У велику миску крізь мілке сито перелити апельсиново-медову масу, вийняти бодян. Додати пюре з обліпихи й добре вимішати.

Мус з обліпихи, для блогів_10
picantecooking.com

6) Ввести вершки до обліпихової маси. Спочатку додати 1/3 вершків й добряче вимішати. Додати решту вершків й мішати мус лопаткою і немов загортати вершки в обліпихову масу, доки мус стане однорідним.

Мус з обліпихи, для блогів_11
picantecooking.com

7) Одразу ж перекласти обліпиховий мус у креманки чи сервірувальні склянки. Поставити до холодильника на 1-2 години застигати.

Мус з обліпихи, для блогів_12
picantecooking.com

8) Тим часом спекти хрустик для декорування. Для цього духовку розігріти до 180ᵒС, а усі інгредієнти для хрусткого печива помістити в чашу блендера й збити до консистенції однорідної крихти.

Мус з обліпихи, для блогів_13
picantecooking.com

9) Викласти крихти в довільному порядку на деко, застелене пергаментом. Поставити до розігрітої духовки й пекти 12-15 хвилин, доки маса підрум'яниться. Дістати деко з духовки й залишити до повного вистигання.

Мус з обліпихи, для блогів_14
picantecooking.com

10) Після вистигання шоколад розтопити на водяній бані.

Мус з обліпихи, для блогів_2
picantecooking.com

11) Печиво подробити й разом з горіхами помістити у глибоку миску.

Мус з обліпихи, для блогів_3
picantecooking.com

12) Додати розтоплений шоколад й мішати, доки вся маса буде вкрита шоколадом. Викласти грудки печива в шоколаді в довільному порядку на деко, застелене пергаментом. Залишити до застигання шоколаду.

Мус з обліпихи, для блогів_4
picantecooking.com

Охолоджений мус дістати з холодильника й прикрасити на власний розсуд. У мене на мусі хрустики в шоколаді, краплі пюре з обліпихи та сама обліпиха.

Мус з обліпихи, для блогів_5
picantecooking.com

Смачного!

Більше рецептів читайте на picantecooking.com

Залиште свій коментар

Вибір редакції