Курд з обліпихи

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Виразний смак цього крему, мов блискавка, пронизує смакові рецептори, пробуджує, бадьорить і викликає залежність.

Якщо ви у захваті від лимонного курда й любите обліпиху, то цей курд вас просто захопить. Його виразний смак, мов блискавка, пронизує смакові рецептори, він пробуджує, бадьорить і викликає залежність.

Властивості у нього такі ж як у лимонного, а смак геть незвичайний. І якщо полуничний чи малиновий курд мене геть не вразили, таке враження що яєчно-масляна маса забрала всі принади і колір цих яскравих ягід, то обліпиховий мене полонив повністю.

Для цього курда потрібне пюре з обліпихи. Мається на увазі просто перебита блендером свіжа обліпиха й протерта крізь не надто мілке сито (без цукру). Щоб отримати 170-200 г обліпихового пюре, потрібно 400 г обліпихи.

Обліпиху взагалі дуже зручно тримати у вигляді такого пюре, наприклад, його можна заморозити у формах для льоду, потім перекладати до пакету і так зберігати у морозильній камері. Це не займає багато місця, а ягода одразу готова до використання: для курда, мусу, чаю чи морсу, або ж до якогось розкішного коктейлю, що забере втому під кінець тижня.

Зверніть увагу, пюре обліпихи додається до курда не все одразу. Трішки залишається на кінець, щоб потім освіжити смак і зробити його яскравішим, тими кількома ложками, термічно не обробленого пюре. На термін зберігання курда це не впливає.

Оскільки у складі цього крему є яйця та масло, а термічна обробка лагідна, я б не тримала його в холодильнику довше 2-х тижнів, але на цей термін кількість сирого пюре не впливає, а смак покращує.

Курд з обліпихи, для блогів_5
picantecooking.com

Інгредієнти:

  • 170 г пюре з обліпихи;
  • 150 г вершкового масла кімнатної температури;
  • 50 г охолодженого вершкового масла, порізати кубиками;
  • 200 г цукру;
  • 4 яйця.

Приготування:

1) Цукор та 150 г пюре з обліпихи збити разом. Продовжити збивати й додати 150 г масла та одне яйце. Маса буде неоднорідною.

Курд з обліпихи, для блогів_1
picantecooking.com

2) Поставити посуд з масою на водяну баню та прогрівати на середньому вогні, весь час помішуючи, до загусання маси.

Курд з обліпихи, для блогів_2
picantecooking.com

3) Протерти загуслий курд через мілке сито, щоб переконатись, що у ньому нема грудочок.

Курд з обліпихи, для блогів_3
picantecooking.com

4) Додати решту пюре з обліпихи та 50 г холодного вершкового масла в гарячий протертий курд і мішати до повного інтегрування масла. Розкласти курд у стерилізовані банки і зберігати в холодильнику.

Курд з обліпихи, для блогів_4
picantecooking.com

Смачного!

Більше рецептів читайте на picantecooking.com

Залиште свій коментар

Вибір редакції