Швидка лазанья з лавашем

Дата публікації
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Швидка лазанья з лавашем

ТСН.ua

Ніжні тонкі листи лаваша не потрібно поливати соусом, тому процес приготування займе не більше години.

Шалено смачна Італія і експресивна Вірменія на одній тарілці! Можливо все! І не просто можливо, а ще й дуже смачно. Лазанья вважається традиційною стравою італійської кухні. До наших днів дійшло кілька рецептів лазаньї, які описані в кулінарних книгах XIII і XIV століть. У давнину лазанью готували на пательні без ручки, викладаючи шарами спеціальне тісто, м'ясний фарш, овочеве рагу і сир.

Сучасні італійці готують тісто для лазаньї виключно з борошна твердих сортів пшениці. Шари тіста змащують вершковим соусом бешамель, який смакує з м'ясним фаршем, і посипають все це тертим пармезаном.

Якщо ж часу не багато, а хочеться приготувати щось вишукане, можна замінити тісто вірменським лавашем. Ніжні тонкі листи лаваша не потрібно поливати соусом, тому процес приготування займе не більше години. Ну а продукти для приготування такої лазаньї доступні будь-кому.

Інгредієнти на форму 24 см:

  • 6 листів тонкого лаваша;
  • 600 г м'ясного фаршу;
  • 300 мл томатного соку;
  • 250 г сиру моцарела;
  • 1 цибулина;
  • 1 помідор;
  • олія для смаження;
  • сіль;
  • перець.

Приготування покроково:

1. Цибулину нарізаємо дрібними кубиками та обсмажуємо на олії. Додаємо м'ясний фарш, обсмажуємо приблизно 10 хвилин. Солимо і перчимо за смаком, додаємо томатний сік і тушкуємо ще протягом 10 хвилин.

2. Помідор очищаємо від шкірки. Для цього робимо зверху хрестоподібний надріз і заливаємо окропом на 10-15 секунд, після чого воду зливаємо і легко знімаємо шкірку. Помідор нарізаємо кружечками товщиною до 5 мм.

3. Сир натираємо на великій тертушці. Надаємо лавашу потрібної форми. Я використовую круглу пательню діаметром 24 см.

4. Збираємо лазанью. На дно форми викладаємо лист лаваша, зверху укладаємо готовий фарш і посипаємо сиром. Повторюємо, поки не закінчиться лаваш. Верхній шар лаваша змащуємо томатно-м'ясним соусом. Так в процесі випікання він збереже м'якість і не скрутиться. По краю викладаємо нарізаний помідор і посипаємо сиром.

5. Випікаємо в духовці 20-25 хвилин за температури 180°C. Коли сир зверху зарум'яниться, лазанья — готова!

Відеоверсія рецепту:

Смачного!

Наступна публікація