Запечений часник до хліба

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Ця ніжна та кремова закуска чудово смакуватиме із свіжим хлібом.

Якщо ви щаслива людина, що має родичів у селі, або самі живете там, ви просто зобов’язані це приготувати! Зазвичай після нового року часник починає псуватися, розростатися і всіляко просити встромити його у землю для продовження часникового роду. Не слухайте цих витребеньок!

Беріть форму, розігрівайте духовку і пхайте його туди! До свіжого хлібчика печений часник — ідеальний! В ньому немає того страшного запаху, що відлякує вампірів, маніяків і навіть добродіїв. Зате є ніжність, кремова текстура і оригінальний смак. Отже, нумо готувати!

Запечений часник, для блогів_3
instagram.com/juliya_levicka

Вам знадобиться:

  • 5 великих голівок часнику;
  • 30 г вершкового масла;
  • 30 г будь-якої рослинної олії;
  • 2 столові ложки меду;
  • сушений або свіжий розмарин;
  • кілька лаврових листочків;
  • сіль та перець за смаком.

Приготування:

1. Відрізаєте гострим ножем верхівки у голівок — там, де корінець, щоб розкрити зубки.

2. Кладете у форму зрізом донизу. Додаєте розмарин, лаврове листя, вершкове  масл, олію та мед. Солите та перчите. 

Запечений часник, для блогів_2
instagram.com/juliya_levicka

3. Ставите на 20-25 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку. 

4. Дістаєте, видавлюєте зубки з запечених "домівок" і змащуєте хліб. Смакуєте!

Поливочка, що лишиться у формі, теж дуже смачна, наполегливо раджу її не виливати, а вимочити хлібом. Можете також розплавити у духовці камамбер або інший твердий і плавкий сир та намастити зверху на хліб з часником.

Запечений часник, для блогів_1
instagram.com/juliya_levicka

Смачного!

Більше рецептів читайте тут instagram.com/juliya_levicka

Залиште свій коментар

Вибір редакції