Пікантний смалець до хліба

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Такий смачний смалець зі шкварками та цибулею не соромно буде навіть дарувати.

Цей неймовірно смачний та ситний пікантний смалець до хліба зі шкварками та цибулею не соромно навіть дарувати. Такий пряний та пікантний додаток до хліба сподобається всім любителям канапок та всіляких помазанок. Оскільки зроблений цей смалець наполовину з сала та з копченого бекону, шкварки у ньому дуже смачні, м'ясні, а сам смалець набуває приємного аромату диму.

Зізнаюсь, дома я не часто готую смалець до хліба. Для ранку надто калорійно, та й смакова гамма не до сніданку, а перекушувати між основними прийомами їжі у нас в родині не прийнято. Сніданки, обіди та вечері у нас свіжі, комплексні, а тому не потребують додатків. Але, як справжня українка, я дуже люблю смалець зі шкварками, а у пікантному виконанні настільки, що могла б його весь з'їсти сама, а потім тиждень картати себе за таку нестриманість.

І от тоді, коли дуже хочеться, готую домашній смалець зі шкварками і роблю виняток в щоденній харчовій рутині, якщо можна назвати рутиною приготування нових страв майже кожного дня. В такі дні я з великим піднесенням ласую канапкою зі смальцю з домашньою квашениною замість звичної обідньої тарілки супу. Такий смалець можна брати в дорогу, на пікнік чи навіть подати до святкового столу на фігурних грінках з житнього хліба, гарно прикрасивши шматочком квашеного огірка. Гості, які п'ють горілку чи пиво, належно оцінять таку закуску.

За бажання, якщо комусь заважає аромат диму в смальці, можна приготувати пікантний смалець з сала та сирої животин, або грудинки чи почеревини, як ще називають частини туші, з яких роблять бекон. Не раджу готувати смалець до хліба лише з сала. Коли є вкраплення м'яса у шкварках, сам аромат смальцю цікавіший, а шкварки смачніші й ситніші.

Домашній смалець з додатками бажано спожити протягом місяця. Хоч у давні часи тушковані м'яса та ковбаси заливали смальцем, щоб не псувались, й зберігали місяцями в прохолодній коморі, дома я не раджу так робити,ї навіть в добу холодильників. Смалець з часом лежання в холодильнику, втрачає свою свіжість та яскравість смаку. Зберігати готовий смалець до хліба, звичайно ж, в холодильнику.

Свіжий перчик чилі можна замінити сушеним, видаливши в нього зернята та грубо розтерши в ступці перед додаванням до смальцю. А можна просто замінити на 2-3 ч.л. гострого перцю пластівцями.

смалець, для блогів_2
picantecooking.com

Інгредієнти

  •  250 г копченого бекону (вона ж копчена грудинка);
  •  250 г сала;
  •  50 мл води;
  •  1 свіжий червоний перчик чілі, порізати кубиками;
  •  1 цибулина, порізати кубиками;
  •  2 зубці часнику, вичавити;
  •  1/2 ч.л. меленого коріандру;
  •  сіль до смаку;
  •  чорний свіжо мелений перець для подачі.

Для приготування потрібно:

1) Сало та бекон змолоти у м'ясорубці й помістити в каструлю з товстим дном.

смалець, для блогів_1
picantecooking.com

2) Влити воду, посолити до смаку, поставити на середній вогонь і топити, часто помішуючи, поки витопиться якнайбільше сала, а шкварки почнуть рум'янитись.

смалець, для блогів_3
picantecooking.com

3) Додати цибулю та перець чілі. Тушкувати все разом до м'якості цибулі.

смалець, для блогів_4
picantecooking.com

4) Додати мелений коріандр та часник, тушкувати смалець ще 2 хвилини. Зняти з вогню.

смалець, для блогів_5
picantecooking.com

5) Розкласти пікантний смалець до хліба по стерилізованих банках й залишити до застигання за кімнатної температури.

Далі зберігати смалець до 1-го місяця в холодильнику.

смалець, для блогів_6
picantecooking.com

Смачного!

Більше рецептів читайте на picantecooking.com 

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Залиште свій коментар

Вибір редакції