У сезон вартість повинна знизитися.
На українських базарах почали продавати черешню. Для більшості покупців ціни поки що захмарні – 100 гривень за один кілограм.
Про це йдеться в сюжеті програми "Сніданок з "1+1".
Ягоди на ринках поки не місцеві – везуть з південних регіонів, зокрема, з Мелітополя.
Дешевшу черешню в Києві знайти можна. За дрібну ягоду просять 50 гривень за кілограм. Але продавці попереджають, що ця черешня водяниста, не надто солодка й не надто смачна.
Економічний експерт Олена Сльозко пояснює, що ціни на черешню високі через холодну весну, а також сніг та заморозки, що припали на пік цвітіння дерев. У розпал сезону ціни мають впасти наполовину, черешня може навіть коштувати 18-20 гривень за кілограм.
Почекати щонайменше тиждень-два із ласуванням черешні радять дієтологи та гастрономічні експерти. Рання ягода – це загроза отруєння пестицидами та іншими хімікатами.
Тим часом аграрні експерти констатують, що через весняні заморозки ціни на фрукти та ягоди цього року зростуть удвічі.