Через захмарні ціни черешня поки що залишається делікатесом

Через захмарні ціни черешня поки що залишається делікатесом

У сезон вартість повинна знизитися.

На українських базарах почали продавати черешню. Для більшості покупців ціни поки що захмарні – 100 гривень за один кілограм.

Про це йдеться в сюжеті програми "Сніданок з "1+1".

Ягоди на ринках поки не місцеві – везуть з південних регіонів, зокрема, з Мелітополя.

Дешевшу черешню в Києві знайти можна. За дрібну ягоду просять 50 гривень за кілограм. Але продавці попереджають, що ця черешня водяниста, не надто солодка й не надто смачна.

Економічний експерт Олена Сльозко пояснює, що ціни на черешню високі через холодну весну, а також сніг та заморозки, що припали на пік цвітіння дерев. У розпал сезону ціни мають впасти наполовину, черешня може навіть коштувати 18-20 гривень за кілограм.

Почекати щонайменше тиждень-два із ласуванням черешні радять дієтологи та гастрономічні експерти. Рання ягода – це загроза отруєння пестицидами та іншими хімікатами.

Тим часом аграрні експерти констатують, що через весняні заморозки ціни на фрукти та ягоди цього року зростуть удвічі.

Залиште свій коментар

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Новини партнерів