Китайські машини в 2014 році заполонять український ринок

Китайські машини в 2014 році заполонять український ринок

Кожен третій автомобіль, який зійде з конвеєрів українських автозаводів, буде китайським.

Українські автовиробники активно почали заявляти про випуск китайських малолітражок.

У 2014 році кожна третя машина випущена українськими автозаводами, буде китайською.

Як пише "Коммерсант-Украина", китайські авто витісняють російські завдяки відносно низьким цінам і комплектації.

Останнім часом через введення нових заходів щодо захисту вітчизняного автопрому українські виробники активно почали заявляти про плани з випуску китайських малолітражок. Згідно з підрахунками, у 2014 році з конвеєрів зійдуть 29 тис. автомобілів, тобто третина від усіх заявлених планів (за даними, наданими підприємствами, вони становлять 88-96 тис.).

Наприклад, у корпорації "Богдан" повідомили, що випустять 15,3 тис. автомобілів марок JAC, Great Wall і Lifan. В АІС, яка замість імпорту буде повністю виробляти Geely має намір продавати не менше автомобілів цієї марки, ніж в цьому році (за 9 місяців 10,7 тис.).

Крім того, за даними джерел видання, на Запорізькому автозаводі можуть почати випускати ще дві китайські моделі.

Також планують збільшити постачання китайських марок і імпортери. В Automotive Europe Corporation (офіційний дистрибутор BYD) повідомили, що хочуть імпортувати 2,5 тис. автомобілів, у "Сі Ей Автомотів" (офіційний дистриб'ютор Chery) - не менше, ніж в 2013 році (близько 2 тис.).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні впав випуск легкових машин. Так, у січні-вересні випуск легкових автомобілів скоротився аж на 45,4%, до 30 тис. машин.

Повʼязані теми:

Наступна публікація