На вихідних біткоїн обвалився на понад 10%

На вихідних біткоїн обвалився на понад 10%

Фото: Reuters

Причиною стрімкого знецінення назвали кібератаку на південнокорейську біржу.

Протягом вихідних біткоїн здешевшав на понад 10% - до 6,7 тис. доларів. Ще торік у грудні він коштував рекордні майже 20 тис. доларів.

Причиною різкого падіння називають заяву південнокорейської криптовалютної біржі Coinrail про те, що вона піддалася кібератаці. Про це пише "Інтерфакс-Україна".

Злодії вкрали деяку суму альтернативної криптовалюти (альткоїн). Скільки саме – на біржі не уточнили. За деякими оцінками, сума становить понад 40 млн доларів, пише MarketWatch.

Близько 70% цифрових активів Coinrail були переведені в так званий "холодний" гаманець - носій, що не підключений до Інтернету. Біржа заявила, що працює над поверненням втрачених активів.

Біржа Coinrail є невеликою і перебуває ближче до кінця списку 100 найбільших криптовалютних бірж світу. Такі дані наводить coinmarketcap.com.

Зазначимо, що кібератаки є серйозною проблемою для ринку криптовалют. Від 2014 року вони коштували інвесторам не менше 1,4 млрд доларів. У січні цього року кібератаці піддалася японська біржа Coincheck Inc., у лютому - італійська BitGrail.

Негативом для біткоїнів та інших криптовалют також стало повідомлення про те, що американські регулятори зажадали від криптовалютних бірж даних про перебіг торгів у рамках розслідування можливих маніпуляцій на ринку ф'ючерсів на криптовалюти.

"Зараз це фешн": українські нардепи збирають біткоїни та хочуть зарплату у віртуальній валюті

"Зараз це фешн": українські нардепи збирають біткоїни та хочуть зарплату у віртуальній валюті

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація