НКРЕ затвердила нові тарифи на гарячу воду та опалення

НКРЕ затвердила нові тарифи на гарячу воду та опалення

Фото: pay.vn.ua

Подорожчання чекають вже з 1 липня.

Нові тарифи на гарячу воду та опалення сьогодні остаточно затвердила Нацкомісія з питань регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг.

Про це повідомила журналіст ТСН.

Запроваджені ж вони будуть з 1 липня. Засідання відбувається складно. Вмовляти членів комісії не робити цей останній крок прийшли мери кількох міст та представники профспілок.

Під вікнами установи зібрався пікет, який перекривав навіть невелику вулицю, та комісія ж все ж затвердила тарифи на гарячу воду і опалення, які зростуть майже в два рази. Щоправда, нові тарифи на опалення стануть відчутними лише з початком опалювального сезону. 

"Чинний середньозважений тариф на тепло для населення становить 534 грн за 1 Гкал, з 1 липня середньозважений тариф встановлюється на рівні тисяча сорок три грн за 1 Гкал (зростання складе 95,3%)", - заявили в Національній комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ).

Підвищення відбувається через зростання паливної складової (на 474 грн / Гкал), тарифу на електроенергію (13 грн / 1Гкал) і заробітних плат (9 грн / Гкал).

Ціна на гарячу воду для різних міст буде різною - у Києві тариф на послугу гарячого водопостачання з липня зросте в 1,9 рази (на 33,68 - 36,75 грн/куб.м.) - до 71,59-77,67 грн/куб.м. При цьому тариф на ГВС для споживачів столичної енергокомпанії ТОВ "Євро-Реконструкція" (Дарницька ТЕЦ) збільшиться в 1,7 рази (на 25,71 - 28,06 грн/куб.м.) - до 62,68 - 67,95 грн/куб.м.  

А от у Вінницькій області максимальна вартість гарячої води за наявності рушникосушки складатиме 87,54 гривнь, без -  80,70 гривень. 

У Тернопільській області тарифи становитимуть відповідно 70,06 гривень і 64,56 гривень.

Вже завтра будуть переглядати ціну на холодну воду.

Національна комісія затвердила нові тарифи на опалення та гарячу воду

Національна комісія затвердила нові тарифи на опалення та гарячу воду

Повʼязані теми:

Наступна публікація