Помер співак і композитор Микола Мозговий

На 63-му році життя помер співак та композитор Микола Мозговий. Прощання відбудеться в неділю, 1 серпня, у Палаці культури "Україна".

30 липня помер відомий український співак і композитор Микола Мозговий.

У 63-річного композитора не витримало серце. Прощання відбудеться в неділю, 1 серпня, в Палаці культури "Україна".

Микола Мозговий народився 1 вересня 1947 року. Починав кар'єру естрадного співака в Івано-Франківському ВІА "Беркут". У 1977 році був запрошений до Київського мюзик-холу. Слава до нього прийшла спочатку як до композитора - в 1979 році Софія Ротару заспівала його "Рідний край".

Потім він перейшов в Укрконцерт і з того часу почав виконувати тільки власні пісні: "Моя перша любов", "Горянка", "Вперше", "Минає день", "Зачаровані слова", "Дві качелі".

У 1986 році співаку присвоїли звання заслуженого артиста і він зібрав власний акомпануючий гурт "Вересень".

У 1991 році Мозговий припинив концертну діяльність і зайнявся бізнесом, очоливши фонд ім. В. Івасюка, влаштовував пісенні фестивалі ("Море друзів" в Ялті та ім. В. Івасюка в Чернівцях), у нього власна студія звукозапису, що згодом переросла в Державний театр пісні.

З 1999 року завідував кафедрою теорії та методики постановки голосу Інституту мистецтв при Національному педагогічному університеті імені Драгоманова, професор, кандидат наук.

З 2005 року - генеральний директор Національного палацу "Україна".

У Мозгового є дочка Олена, котра деякий час займалася співочою кар’єрою, наразі вона є директором ТО музичних та розважальних програм НТКУ.

Читайте також:

У Москві помер режисер Ігор Таланкін

Помер відомий французький актор Бернар Жиродо

Україна попрощалася з видатним режисером Юрієм Іллєнком

Повʼязані теми:

Наступна публікація