Україна може зникнути з мапи Європи - Гриценко

Україна може зникнути з мапи Європи - Гриценко

Гриценко пророкує зникнення України з мапи Європи / Фото: УНІАН

Якщо закрити європейську перспективу для України, вона може зникнути з мапи Європи, вважає Гриценко.

Лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко вважає, що між самітом ЄврАзЕС та самітом з ЄС Віктор Янукович має вибрати другий варіант.

За словами політика, Януковичу нема чого робити на євразійському саміті, повідомили ТСН.ua у прес-службі "Громадянської позиції".

"20 років ми довго думали про багатовекторність, а насправді тупцювали на місці. Наші сусіди, у тому числі з колишніх республік СРСР, швидко використали свій шанс і потрапили до Євросоюзу. Зараз у нас також є шанс", - зазначив Гриценко.

Він також наголосив, що рух до Євросоюзу – це стратегічне завдання для України.

"Якщо влада зараз закриє європейську перспективу і поведе нас дружними рядами у Євразійській союз, це може спричинити поділ країни і зникнення України в нинішньому її вигляді з мапи Європи, без жодних перебільшень", - попередив Гриценко.

Нагадаємо, на 19 грудня у Києві заплановано проведення саміту Україна-ЄС, де, попередньо, намічено парафування Угоди про Асоціацію з Євросоюзом. Окрім того, розглядалася можливість участі Януковича у неформальному саміті глав держав СНД 20 грудня в Москві.

Раніше ЗМІ з посиланням на джерела в секретаріаті ЄврАзЕС повідомили, що Віктор Янукович 19 грудня відвідає Москву для участі в засіданні Міждержавної ради ЄврАзЕС. Офіційно там заявили, що запрошення відправили всім керівникам країн-спостерігачів. На практиці вони приймають рішення про участь за кілька днів до заходу, і підтвердження участі Януковича у них немає. На пряме запитання, чи буде він присутній на саміті Україна-ЄС, Янукович відповів, що буде там, де йому необхідно.

Читайте також:

У МЗС не уявляють саміт Україна-ЄС без Януковича

Янукович відкрив в Астані найбільшу у світі юрту

Митний союз Росії, Білорусі та Казахстану офіційно сформовано

Лукашенко закликає Україну приєднатися до Митного союзу

Повʼязані теми:

Наступна публікація