В ЄврАзЕС поки не чекають на Януковича

В ЄврАзЕС поки не чекають на Януковича

Фото: УНІАН

В МЗС України також кажуть, що ніякого візиту президента на 19 грудня не готують.

В ЄврАзЕС заявляють, що не поширювали інформацію про участь президента України Віктора Януковича в 32-му засіданні Міждержавної ради Євразійського економічного співтовариства 19 грудня в Москві.

"Це інформація не від нас. Ми не могли її поширити, оскільки це виходить за рамки нашої компетенції", - сказав співробітник ЄврАзЕС.

Він наголосив, що про участь Януковича в засіданні в ЄврАзЕС нічого не відомо і на цьому етапі потрібно уточнювати це в Адміністрації президента України.

При цьому він зазначив, що ЄврАзЕС завжди розсилає запрошення керівникам країн-спостерігачів взяти участь у засіданні співтовариства і таке запрошення було направлено Януковичу, так само як і іншим лідерам країн з таким статусом – Вірменії і Молдови.

За його словами, на практиці керівники країн-спостерігачів приймають рішення про участь за кілька днів до заходу.

У МЗС України також нічого не знають про можливий закордонний вояж Януковича. Відповідаючи на питання, чи володіє МЗС інформацією щодо такого візиту, директор Інформаційного департаменту МЗС України Олег Волошин сказав: "У нас ніякої інформації немає".

За його словами, наразі МЗС не готує жодних закордонних візитів Президента на 19 грудня. І займаються підготовкою саміту Україна-ЄС.

Раніше ЗМІ з посиланням на джерела в секретаріаті ЄврАзЕС повідомили, що Віктор Янукович 19 грудня відвідає Москву для участі в засіданні Міждержавної ради ЄврАзЕС.

Нагадаємо, на 19 грудня у Києві заплановано проведення саміту Україна-ЄС, де, попередньо, намічено парафування Угоди про Асоціацію з Євросоюзом. Окрім того, розглядалася можливість участі Януковича у неформальному саміті глав держав СНД 20 грудня в Москві.

Останнім часом Євросоюз неодноразово пропонував Києву вирішити питання судового переслідування Юлії Тимошенко до проведення грудневого саміту Україна-ЄС в Києві. На спільній прес-конференції з президентом Литви Далею Грібаускайте Віктор Янукович заявив, що не виключає паузу у євроінтеграції України.

Читайте також:

Янукович відкрив в Астані найбільшу у світі юрту

Митний союз Росії, Білорусі та Казахстану офіційно сформовано

Лукашенко закликає Україну приєднатися до Митного союзу

Повʼязані теми:

Наступна публікація