Єврокомісар Фюле готує екстрений непублічний візит до України

Єврокомісар Фюле готує екстрений непублічний візит до України

Комісар ЄС Штефан Фюле зустрінеться з президентом Януковичем / Фото: AFP

Штефан Фюле проведе зустріч з президентом Віктором Януковичем.

Комісар Євросоюзу з питань європейської політики сусідства Штефан Фюле прибуде до України з екстреним непублічним візитом. Це може відбутися вже найближчого понеділка, пише газета "Коммерсантъ-Украина".

В Адміністрації президента джерела підтвердили цю інформацію, зокрема й те, що представник ЄС проведе зустріч з президентом Віктором Януковичем.

Як повідомляється, ініціатором позапланового візиту є європейська сторона. Найбільш вірогідною датою візиту є 12 грудня.

"Зустріч буде присвячена підготовці до саміту Україна-ЄС 19 грудня, зокрема в контексті завершення переговорів щодо угоди про асоціацію", - повідомило одне з джерел.

На саміті Україна-ЄС може відбутися парафування угоди про асоціацію. Підписання угоди було поставлене під питання після виголошення вироку екс-прем`єрові Юлії Тимошенко, засудженій у жовтні на сім років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з РФ у 2009 році.

На Заході вважають, що в основі порушення кримінальної справ стосовно екс-прем`єра є політика. Українська влада заперечує політичне підгрунтя винесеного Тимошенко вироку, відзначає видання.

Нагадаємо, напередодні 8 грудня Тимошенко була вдруге арештована. Шевченківський районний суд Києва задовольнив подання слідчого СБУ про обрання стосовно Тимошенко, вже арештованої у "газовій справі", запобіжний захід у вигляді утримання під вартою у зв`язку з розслідуванням справи корпорації "Єдині енергетичні системи України".

9 грудня Янукович наголосив, що переговори щодо угоди про асоціацію з Європейським союзом мають бути завершені до кінця 2011 року.

Читайте також:

Європейські друзі Тимошенко вимагають звільнення політв'язнів

Європа просить пустити Тимошенко на вибори

Європа занепокоєна забороною мітингів в Україні

Повʼязані теми:

Наступна публікація