Іспанія здобула історичну перемогу на Євро-2012

Іспанія здобула історичну перемогу на Євро-2012

"Фурія-епоха" триває / Фото: УНІАН

У фіналі Євро-2012 іспанці відвантажили італійцям чотири "сухих" м'ячі.

Збірна Іспанії розгромила Італію у фінальному матчі Євро-2012 - 4:0, і увійшла в історію світового футболу, як перша команда, яка зуміла захистити титул чемпіона Європи!

Іспанці взяли швидкий темп зі стартового свистка і вже на 14-й хвилині Давид Сільва відкрив рахунок. Іньєста видав відмінну передачу з глибини на Фабрегаса, який м'яко накинув м'яч на Сільву. І Давид легким кивком голови відправив сферу у сітку.

Після цього "Скуадра Адзурра" на деякий час просто нависла на ворота Касільяса, перевіряючи його кіперскі здібності. Ікер мужньо вистояв.

А італійці продовжували тиснути, користуючись помилками іспанців, яких ставало все більше.

Однак за кілька хвилин до перерви Іспанія подвоїла перевагу. Касільяс виніс м'яч на половину поля суперника. Хаві підхопив і віддав на хід Альбі, який класно прорвався вперед. Хорді технічно пробив Буффона.

У другому таймі підопічні Дель Боске відвантажили італійцям ще два м'ячі. Спочатку Фернандо Торрес реалізував вихід один на один після відмінного пасу Хаві.

А за дві хвилини до кінця основного часу Мата поклав Італію на лопатки. Торрес взяв на себе Буффона і відпасував на Хуана, який закотив м'яч у порожні ворота.

Отже, Іспанія встановила рекорд усіх часів і народів, вигравши три підряд великих турніра для збірних: Євро-2008, ЧС-2010 і Євро-2012. "Фурія-епоха" триває.

Повʼязані теми:

Наступна публікація