Битва за останній оплот "Ісламської держави" в Іраку в цифрах

Битва за останній оплот "Ісламської держави" в Іраку в цифрах

Фото: Reuters

Сили Іраку значно переважають чисельність бойовиків. 

Вчора, 17 жовтня, в Іраку стартувала  операція зі звільнення Мосула - найбільшого міста країни, яке перебуває під контролем бойовиків терористичного угрупування.

Терористи утримували місто із 2014 року і зайняли його фактично без бою, зробивши його столицею "Ісламської держави" в Іраку. Аби відбити населений пункт, до наступальної операції залучили близько 45 тисяч військових, а також курдські загони пешмерга та інші формування. Вони розпочали наступ у супроводі танків та літаків ВПС Іраку та міжнародної коаліції.

Місцевих жителів завчасно попередили про майбутній штурм – загалом у зоні спецоперації перебувають 1,5 мільйона людей.

За перший день спецоперації бійцям пешмерга вдалося звільнити дев'ять сіл на підступах до міста і зайняти район  на схід від Мосула.

Звільнення цього міста є вкрай важливим, адже воно фактично є єдиним найбільшим населеним пунктом в Іраку, який контролюють бойовики.

Подробиці дивіться в інфографіці на ТСН.ua.

Битва за Мосул / Фото: ТСН.ua

Операцію зі звільненню міста Мосул іракські сили почали ще в березні. Прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді пообіцяв повернути місто до кінця цього року. У серпні урядові сили Іраку звільнили містечко Кайяра, яке вважають стратегічно важливим для майбутнього наступу на Мосул.

Військово-повітряні сили Іраку в ніч на 16 жовтня скинули листівки на захоплений бойовиками "ІД" Мосул. Таким чином вони попередили місцевих мешканців про майбутній штурм. Людей просили не панікувати і залишатися у своїх будинках, а також не відвідувати деякі міські райони.

Згодом ЗМІ повідомили, що іракські військові разом із силами міжнародної коаліції розпочали операцію зі звільнення Мосула

Повʼязані теми:

Наступна публікація