Дуров підбив підсумок першого тижня блокування Telegram у РФ

Дуров підбив підсумок першого тижня блокування Telegram у РФ

Фото: droider.ru

Також керівник месенджера розповів, до кого могли потрапити дані користувачів.

Керівник Telegram Павло Дуров підбив підсумки першого тижня блокування месенджера у Росії.

Про це він написав у "ВКонтакте", передає Lenta.ru.

Дуров назвав війну з наглядовими органами та силовиками боротьбою за цифрове майбутнє і збереження даних користувачів.

Він зазначив, що дані користувачів опиняться під загрозою, якщо будь-яка служба зможе в будь-який час моніторити особисту їхню переписку. У такому разі доступ до них зможуть отримати абсолютно сторонні люди. Так, на думку бізнесмена, третьою стороною можуть виявитися хабародавці, хакери або агенти інших держав.

Дуров зазначив, що вимога надати універсальні шляхи обходу шифрування через видачу ключів знижує інформаційну безпеку як еліт, так і суспільства загалом. Також керівник месенджера зауважив, що жодна розвинена країна не блокує сервіси передачі даних через відмову видати ключі шифрування. "Скасування права на конфіденційність - ліки, які небезпечніші за саму хворобу", - сказав бізнесмен.

Також на думку Дурова, кінцеве шифрування і вільний інтернет - невід'ємні складові прогресивних часів. У фіналі звернення бізнесмен закликав повідомляти його команді будь-яку інсайдерську інформацію про причини, плани або методи блокування.

Нагадаємо, 13 квітня, Таганський суд Москви задовольнив позов Роскомнадзору, постановивши заблокувати месенджер Telegram на території Росії. Компанія відмовляється надавати ключі ФСБ про розшифрування повідомлень. 16 квітня російські провайдери почали блокувати доступ до месенджера Telegram на території Росії. Проте перші спроби стали невдалими: у Росії заблокували тисячі електронних адрес, але Telegram продовжував працювати.

А вночі, 22 квітня, користувачі інтернету в Росії повідомили про проблеми з доступом до сайту Google. Після опівночі вони не змогли зайти на основну сторінку пошукової системи. 

Росіяни скаржаться на проблеми у роботі Google

Росіяни скаржаться на проблеми у роботі Google

Повʼязані теми:

Наступна публікація