Меркель констатувала провал саміту щодо клімату і єдність G7 щодо України

Меркель констатувала провал саміту щодо клімату і єдність G7 щодо України

Фото: Reuters

Санкції проти Росії продовжуватимуть діяти.

В італійській Таорміні завершився саміт "Великої сімки". Лідери Німеччини, Франції, Італії, Великої Британії, Канади та Японії вмовляли американського президента Дональда Трампа пристати на їхні позиції щодо клімату, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Саміт завершився без спільної прес-конференції лідерів G7, а Трамп полишив захід раніше за всіх і відбув на військову базу Сігонелла. Домовитися з ним за низкою пунктів інші шестеро голів держав G7 так і не змогли.

G7 готова запроваджувати нові санкції проти РФ у разі продовження агресії в Україні

G7 готова запроваджувати нові санкції проти РФ у разі продовження агресії в Україні

Канцлер Німеччини Ангела Меркель говорила тільки з німецькими журналістами і свого розчарування не приховувала. "Кліматична дискусія була дуже важка, якщо не сказати – незадовільна. Поки що незрозуміло, чи продовжать Сполучені Штати підтримувати Паризьку угоду. Але є низка питань, щодо яких у нас є спільне розуміння, зокрема ситуація в Північній Кореї, Сірії, Росії, Україні", - розповіла німецький лідер.

Згадав про Україну і французький президент Еммануель Макрон, який уже післязавтра прийматиме в Парижі Володимира Путіна. Лідер Франції заявив про бажання найближчим часом зібрати на найвищому рівні зустріч "нормандської четвірки".

Текст підсумкової декларації саміту був ухвалений усіма, і в ньому, на відміну від кліматичних питань, чітко зазначена позиція G7 щодо Росії.

Кореспондент ТСН Яна Слєсарчук

Повʼязані теми:

Наступна публікація