Рада Безпеки ООН планує розробити нові санкції проти КНДР

Рада Безпеки ООН планує розробити нові санкції проти КНДР

Фото: Reuters

РБ ООН провела засідання на прохання Японії, Південної Кореї і США, щоб домовитися про реакцію на випробування КНДР

У п'ятницю, 9 вересня, Рада Безпеки ООН вирішила негайно розпочати роботу над новими санкціями проти КНДР у зв'язку з проведенням ними чергового ядерного випробування. Про це повідомляє агентство AFP.

Рада Безпеки ООН засудила дії КНДР і погодилася розробити проект нової резолюції відповідно до статті 41 Статуту ООН, яка передбачає введення санкцій.

"Члени Ради Безпеки почнуть негайно працювати над відповідними заходами відповідно до статті 41 резолюції РБ ООН", - заявив посол Нової Зеландії Джерард ван Бохемен, який головує в Раді.

Засідання за зачиненими дверима Рада провела на прохання Японії, Південної Кореї і США, щоб домовитися про реакцію на випробування КНДР, незважаючи на опір з боку Китаю, який є союзником Північної Кореї.

Своєю чергою, посол Китаю Лю Цзеі ухилився від відповіді на питання, чи підтримує Пекін санкції.

"Ми виступаємо проти тестування, і ми вважаємо, що більш актуально, ніж будь-коли, працювати разом, щоб забезпечити денуклеаризацію Корейського півострова", - сказав він.

Нагадаємо, КНДР провела п'яте випробування ядерної зброї. Південна Корея заявила, що це було найбільше ядерне випробування, яке коли-небудь проводила Північна Корея.

Повʼязані теми:

Наступна публікація