Шульц підтвердив надання Україні безвізового режиму

Шульц підтвердив надання Україні безвізового режиму

Фото: Reuters

Європа готова це зробити – наголосив президент Європарламенту.

Європейський парламент підтримує безвізовий режим для України. Про це заявив президент ЄП Мартін Шульц на неформальному саміті лідерів ЄС у Братиславі, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Такі слова пролунали в дуже складний час, що додає їм ваги. Зустріч політиків уперше відбувалася без представників Великої Британії. Учасники саміту обговорюють політичні наслідки її виходу з ЄС, а також міграційну кризу та безпекові виклики. Жодних рішень на саміті ухвалено не буде, але це лише сприяє відвертій розмові та дискусіям напередодні планового саміту у жовтні.

Президент Франції Франсуа Олланд та канцлер Німеччини Ангела Меркель найбільше говорили про єдність. Вони є прихильниками поглиблення співпраці між країнами ЄС. "У нас є порядок денний по трьох простих темах, щоб європейці знову повірили в ЄС - це оборона, тобто безпека. готовність до майбутнього, тобто готовність бути великою силою в світі в економічному плані, а також дати надію молоді. Це дорожня карта тут в Братиславі", - пояснив французький лідер.

Цій точці зору опонують країни так званої вишеградської четвірки – Словаччина, Польща, Чехія та Угорщина. Їхні лідери виступають за звуження повноважень керівних органів ЄС. До такої ж думки схиляється й Греція. "Нам потрібна Європа, яка може ефективно і гуманно справитися з проблемою міграції. В будь-якому разі, що Європа не повинна робити – це продовжувати сліпо рухатися неправильним шляхом", - вважає прем'єр цієї країни Алексіс Ципрас.

Кореспондент ТСН Ольга Кошеленко

Міграційна криза й наслідки Брексіту: в Братиславі проходить неформальний саміт лідерів ЄС

Міграційна криза й наслідки Брексіту: в Братиславі проходить неформальний саміт лідерів ЄС

Повʼязані теми:

Наступна публікація