США вводять нові санкції проти Венесуели та Куби

США вводять нові санкції проти Венесуели та Куби

Фото: Reuters

Громадянам США буде заборонено торгувати золотом, що експортується Венесуелою.

Адміністрація США вводить нові санкції проти влади Венесуели і Куби.

Про це пише Washington Post з посиланням на радника американського президента з нацбезпеки Джона Болтона.

Він пояснив, що, згідно з підписаним президентом США Дональдом Трапом указом, санкції торкнуться "незаконних транзакцій" Венесуели, пов'язаних з золотом. Громадянам США буде заборонено торгувати золотом, що експортується Венесуелою.

Болтон зазначив, що, на його думку "надалі буде введено ще більше санкцій (проти Венесуели - ред)»; радник президента також не виключив, що санкції будуть введені і проти Нікарагуа.

Крім того, США розширять список компаній, пов'язаних з армією і розвідслужбами Куби. Мова, за словами Болтона, йдеться про більш ніж два десятка компаній.

США планують запровадити додаткові санкції проти РФ - Волкер

США планують запровадити додаткові санкції проти РФ - Волкер

Агентство Associated Press відзначає, що Болтон виступав у Флориді напередодні намічених на 6 листопада проміжних виборів у США. У повідомленні наголошується, що оголошення про санкції, ймовірно, може сподобатися численним кубинським емігрантам і підштовхнути їх до того, щоб проголосувати за республіканців.

Нагадаємо, 1 листопада прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підписав постанову про введення санкцій проти 322 чоловік та 68 компаній України. До списку потрапили 12 українських чиновників.

Повʼязані теми:

Наступна публікація