США закликають ввести санкції проти бійців "Вагнера"

США закликають ввести санкції проти бійців "Вагнера"

Фото: Politico

Раніше опублікували відео катувань, які влаштували вагнерівці.

Помічник держсекретаря США у справах Близького Сходу Девід Шенкер заявив, що Вашингтон закликає ввести санкції проти ПВК "Вагнер". Про це повідомляє пресслужба Держдепу.

Шенкер уточнив, що військове втручання Росії загрожує світу, безпеці і стабільності.

"Сполучені Штати віддані забезпеченню спокійного і процвітаючого майбутнього для жителів Лівії. Щоб воно стало реальністю, нам потрібні справжні зобов'язання з боку зовнішніх дійових осіб, щоб припинити розпалювання насильства. Зокрема, військове втручання Росії загрожує світу, безпеці і стабільності", - заявив Шенкер.

Шенкера попросили пояснити, що він має на увазі, кажучи про російське військове втручання.

"Це те, про що ми говоримо протягом якогось часу, це російські регулярні війська і бійці (приватної військової компанії, - ред.) "Вагнер", які дислокуються у значній кількості на місцях для підтримки Лівійської національної армії. Ми вважаємо, що це неймовірно дестабілізує ситуацію", - додав він.

Вашингтон, за словами Шенкера, закликає ввести санкції щодо ПВК "Вагнер".

Нагадаємо, раніше журналісти "Нової газети" знайшли ймовірного учасника відео, на якому нібито росіяни-бійці приватної військової компанії "Вагнер" у Сирії жорстоко вбивають чоловіка. Вони б'ють його кувалдою, відрізають убитому голову ножем, відрубують лопатою руки, вішають тіло, на якому написали "За ВДВ", за ноги, обливають бензином і спалюють. Усі ці дії супроводжуються схвальними коментарями та жартами. Речник Кремля Дмитро Пєсков заявив журналістам, що з шокувальними фото ознайомився і додав, що до осіб з відео РФ не має жодного стосунку. 

В Африці розстріляли російських журналістів, які розслідували діяльність ПВК Вагнера

В Африці розстріляли російських журналістів, які розслідували діяльність ПВК Вагнера

Повʼязані теми:

Наступна публікація