Суд у РФ оштрафував Юлію Навальну за участь у масштабному протесті в Москві

Суд у РФ оштрафував Юлію Навальну за участь у масштабному протесті в Москві

Фото: Associated Press

Юлію Навальну звинуватили в участі в акції протесту на підтримку чоловіка Олексія.

Дружині Олексія Навального Юлії, яку затримували на акції протесту 31 січня, суд призначив штраф, розміром 20 тисяч російських рублів (7 398 грн - ред.).

Про це пишуть росЗМІ.

Відповідне рішення ухвалив Щербинский районний суд Москви 1 лютого. Юлія Навальна, згідно з рішенням суду, зобов'язана виплатити штраф за порушення правил на акції протесту в Москві 31 січня. Зокрема, її звинуватили в порушенні правил проведення або організації мітингу, який завадив роботі транспорту і руху пішоходів.

Нагадаємо, Юлію Навальну затримали на акції протесту 31 січня.

Як відомо, Олексій Навальний повернувся до Росії 17 січня з Берліна, де лікувався після отруєння "Новачком". Його літак, який мав прибути до "Внуково", перенаправили в аеропорт "Шереметьєво", де політика затримали.

Напередодні, 13 січня, в РФ опозиціонера оголосили в розшук через справу 6-річної давнини. Його звинуватили у тому, що він нібито витратив на особисті цілі частину з 588 мільйонів рублів, які зібрали на пожертву для "Фонду боротьби з корупцією".

Судове засідання у справі Навального відбулося 18 січня. Його залишили під арештом на 30 діб. Опозиціонер перебуває у СІЗО "Матроська тиша". 

У неділю, 31 січня, тисячі людей в різних містах Росії вийшли на підтримку Навального. Їх оточували щільні кордони озброєного електрошокерами ОМОНу. Людей хапали і тягли в автозаки незалежно від віку. 

У Росії другі вихідні поспіль люди виходять на мітинги, щоб підтримати Олексія Навального

У Росії другі вихідні поспіль люди виходять на мітинги, щоб підтримати Олексія Навального

Повʼязані теми:

Наступна публікація