У Москві поховали легендарного актора Льва Дурова

У Москві поховали легендарного актора Льва Дурова

Льва Дурова поховали на Новодівичому цвинтарі. / Фото: Russian Look

Актор помер після тривалої хвороби. 

Актора Льва Дурова, який 20 серпня помер на 84-му році життя після тривалої хвороби, поховали на Новодівичому цвинтарі в Москві.

Прощання з актором відбулося 24 серпня в Театрі на Малій Бронній, в якому Дуров працював із 1967 року. Траурна церемонія почалася о 10.00 та тривала близько двох годин.

У числі тих, хто прийшов попрощатися з актором були: спецпредставник президента РФ Михайло Швидкий, глава департаменту культури Москви Олександр Кибовский і космонавт Георгій Гречко.

Літератор Геннадій Саянов під час церемонії прощання з актором звернувся до влади з пропозицією перейменувати Театр на Малій Бронній на честь Льва Дурова. Раніше депутати Держдуми Валерій Рашкін та Сергій Обухов запропонували мерові Москви Сергію Собяніну назвати на честь Льва Дурова одну з вулиць.

Лев Дуров народився в Москві 23 грудня 1931 року, походить зі знаменитої династії російських циркових артистів — дресирувальників і клоунів. У 1954 році він закінчив Школу-студію МХАТ і був запрошений в Центральний дитячий театр, де пропрацював десять років. У тому ж році Дуров почав зніматися в кіно і за своє життя виконав понад 200 ролей.

В 1963 — 1967 роках він грав на сцені Театру імені Ленінського комсомолу, з 1967 — в Московському драматичному театрі на Малій Бронній, де виступав і як режисер. У 1990 році Дуров був удостоєний звання "Народний артист СРСР".

Повʼязані теми:

Наступна публікація