Перейти до змісту
Секрет класичної німецької шарлотки

Секрет класичної німецької шарлотки

Рік видався врожайним, так що зараз - саме час для випічки з яблуками.

Шарлотку знають і люблять у всьому світі. До речі, не будь-який пиріг з яблуками - шарлотка, і не будь-яка шарлотка - пиріг з яблуками.

Більшість легенд, які намагаються представити історію створення цього десерту, пов'язують назву з жіночим ім'ям Шарлотта. У зв’язку з походженням шарлотки згадуються економні німкені, які не любили викидати залишки хліба, а робили з них сухарі. Потім використовували їх для приготування яблучного десерту. А оскільки німецьке ім'я Шарлотта було поширене на початку 20 століття, то за очі всіх німкень так і звали - Шарлотти.

Німецька класична шарлотка

Інгредієнти:

Яйця - 3 шт.

Цукор - 250 г

Борошно - 250 г

Яблука - 3 шт.

Ванільний цукор - за смаком

Рослинна олія - ​​10 мл

Панірувальні сухарі - 10 гр

Покроковий рецепт

Крок 1: яблука почистити і звільнити від насіння. Потім нарізати скибочками, скропити лимонним соком і викласти на дно змащеної олією та посипаної панірувальними сухарями форми для випікання.

Крок 2: для приготування тіста відокремити жовтки від білків і збити з цукром до однорідності.

Крок 3: білки збити за допомогою міксера в пишну піну і з'єднати з жовтковою масою.

Крок 4: додати ванільний цукор за смаком і всипати просіяне борошно. Швидко і акуратно все перемішати і рівномірно викласти в підготовлену форму на яблука.

Крок 5: випікати за температури 200 градусів протягом 40 хвилин.

Крок 6: остиглий пиріг перевернути яблуками догори і подавати до столу

Залиште свій коментар

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин