Страва з іменем: маринований оселедець Бісмарка

Страва з іменем: маринований оселедець Бісмарка

Фото: Facebook

"Залізний канцлер" Німеччини увійшов в кулінарну історію оселедцем в маринаді, яка досі носить ім’я Бісмарк.

Відомо, що Бісмарк страждав обжерливістю. За обідом, де він був присутній, відбувалося п'ять змін страв, і такі обіди на день влаштовували двічі.

Чому ж зовсім не вишуканий оселедець в маринаді отримав ім'я німецького канцлера. Кажуть на одному з урядових засідань на провокаційне запитання соціалістів, чим нагодувати народ, щоб уникнути голоду в країні, канцлер нібито відповів, що оселедцем, бо він дуже смачний, здоровий і економічний продукт харчування. Відповідь Бісмарка так сподобалась німецькому рибопромисловцю, що 1882 він запатентував назву маринованого оселедця як Bismarckhering (оселедець Бісмарка).

Маринований оселедець Бісмарка з буряковим соусом

Інгредієнти

оселедець свіжоморожений - 3 шт.

цибуля - 1 шт.

перець чорний - 10 горошин

насіння гірчиці - 0,5 чайної ложки

коріандр - 8 зерен

ароматизований оцет 6% - 150 мл

сіль – за смаком

Для соусу

буряк варений - 1 шт.

йогурт - 150 г

хрін тертий - 1 столова ложка.

Покроковий рецепт

Крок 1: філе замочуємо в холодній воді на 4 години, обсушуємо і кладемо в глибокий посуд шкірою вниз.

Крок 2: цибулину очищуємо, нарізаємо кільцями, викладаємо зверху на оселедець. Додаємо всі спеції, залити оцтом. Накриваємо плівкою, ставимо в холодильник і залишаємо на 2 доби.

Крок 3: оселедець виймаємо з маринаду, обсушуємо на паперовому рушнику, нарізаємо скибочками і розкладаємо на тарілці.

Крок 4: буряк очищуємо, натираємо на грубій тертці, змішуємо з йогуртом і хроном.

Крок 5: під час подавання прикрашаємо оселедець кільцями цибулі. Соус подаємо окремо.

Повʼязані теми:

Наступна публікація